"Banjalučani zadovoljni stanjem bezbjednosti"

Autor:

Na današnjoj sjednici banjalučkog Foruma za bezbjednost građana usvojen je izvještaj, prema kojem je velika većina građana zadovoljna stanjem bezbjednosti u Banjaluci, rekao je predsjednik Foruma Radislav Jovičić.

0
A- A A+
Radislav Jovičić, Jovičić Foto: Srna/Branislava Vukelić

Jovičić je rekao novinarima nakon sjednice da ovaj izvještaj o istraživanju stanja bezbjednosti na području grada predstavlja prvu stepenicu ka izradi strategije bezbjednosti grada Banjaluka.

Prema njegovim riječima, očekuje se da inicijativa o ovom dokumentu bude prihvaćena i da će uskoro uslijediti izrada opsežnog dokumenta koji će, nakon odobrenja odbornika gradskog parlamenta, imati i operativnu funkciju.

Jovičić je naveo da je u izvještaju o istraživanju stanja bezbjednosti na području grada i anketa u kojoj su građani odgovarali na 17 pitanja iz isto toliko oblasti.

"Analiza bezbjednosti je rađena po različitim osnovama, a, prema krajnjim rezultatima, građani Banjaluke su u velikoj mjeri zadovoljni stanjem bezbjednosti", rekao je Jovičić.

On je dodao da postoji manji procenat građana koji nisu zadovoljni stanjem bezbjednosti i da će se forum time ozbiljno baviti.

"Razmatraćemo sve primjedbe građana i uputiti dopis nadležnim institucijama da bi bilo pronađeno rješenje i da bi procenat nezadovoljnih bio sveden na najmanju moguću mjeru", rekao je Jovičić.

On je izrazio zadovoljstvo zbog toga što se sve veći broj građana uključuje u rješavanje problema.

Jovičić je rekao da je anketu u izvještaju sproveo istraživački tim u kojem su, osim njega, i član Foruma Dragomir Jovičić, te članovi Bezbjednosno-istraživačkog centra Banjaluka Dragiša Jurišić, Goran Maksimović i Rade Tanjga.

Ostale vijesti