• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Repriza iz 2017. godine: Španija - Njemačka!

Autor mondo.ba

Tim sa Pirinejskog poluostrva će pokušati da stigne do pete titule, čime bi se izjednačio sa Italijanima, dok su Njemci dva puta dolazili do samog kraja.

Posljedneg junskog dana 2017. godine, na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine, igranom u Poljskoj, u finalu, u Krakovu, o osvajaču trofeja odlučivali su Njemci i Španci.

Tačno dvije godine kasnije, gledaćemo reprizu tog finala – "panceri" i "crvena furija" večeras su kao pobjednici izašli iz polufinalnih okršaja sa Rumunijom i Francuskom, a o osvajaču zlatne medalje odlučivaće na sjeveru Italije, na Dačija Areni u Udinama sa početkom u 20:45 časova!

Mladi španski reprezentavci, koje sa klupe predvodi nekadašnji igrač Atletik Bilbaa Luis de la Fuente, očitali su lekciju vršnjacima iz Francuske (4:1), koji su "nestali" sa terena poslije vodećeg pogotka u šesnaestom minutu.

Fauliran je tad u šesnaestercu Španije prilikom prodora igrač Anžea Džef Rajn-Adelajd, oborio ga je odbrambeni fudbaler Betisa Žunior Firpo, a bugarski arbitar Georgi Kabakov nije imao dilemu – radilo se o jedanaestercu!

Odgovornost je preuzeo Žan-Filip Mateta i rutinski, kao da takvih udaraca u karijeri ima "mali milion", poslao loptu u mrežu.

Ko zna ko bi se radovao na kraju da je samo minut kasnije napadač Majnca bio smireniji u situaciji jedan na jedan sa "jedinicom" španske selekcije Antoniom Siverom. Ovako, čuvar mreže Alavesa je sjajnom intervencijom dao krila svojim saigračima, koji su do kraja meča "samljeli rivala u španskoj mašini".

Desetak minuta kasnije su preko Marka Roke stigli do 1:1. Pomenuti fudbaler je primio loptu poslije kornera pored statične odbrane Francuza, prije svega Balo Turea. Šutirao je, prvi udarac mu je odbio Bernardoni, ali kod drugog ništa nije mogao.

Zbog ''pauze za hlađenje'' Bugarin je prvo poluvrijeme produžio za pet minuta, a u četvrtom minutu nadoknade glupost je napravio Ibrahima Konate, koji je na liniji šesnaesterca napravio faul za penal, a isti je u gol pretvorio Ojarzabal.

Čim je počelo drugo poluvrijeme, Španci su postigli i treći gol, kada je sjajnu akciju u kojoj su učestvovali pomenuti Ojarzabal, Ruiz i Olmo krunisao ovaj posljednji, član zagrebačkog Dinama.

Sve dileme oko konačnog ishoda definitivno su otklonjene u 67. minutu, kada su Francuzi pogriješili na trećini terena do svog golmana, lopta je stigla do novog igrača Vest Hema Fornalsa koji je vanjskim dijelom kopačke sa lijeve strane centrirao na suprotnu stranu, našavši Majorala koji je ''raspalio'' po lopti i postavio konačnih 4:1.

Tim sa Pirinejskog poluostrva će u nedjeljnom finalu pokušati da stigne do pete titule, čime bi se izjednačio sa Italijanima, dok su Njemci dva puta dolazili do samog kraja.

POLUFINALE

Španija - Francuska 4:1 (2:1)

/Roka 28, Ojarzabal 45+4, Olmo 47, Majoral 67 - Mateta 16/

Igrano ranije:

Njemačka - Rumunija 4:2

/Amiri 21, Valdšmit 51, Valdšmit 90, Amiri 94 - Puškaš 26, Puškaš 44/

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC