• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA sad SMIJE da kazni Milan - IZBAČEN IZ EVROPE!

Autor mondo.rs

Zbog kršenja finansijskog fer-pleja dvije strane postigle su dogovor po kome se Milan povlači iz Lige Evrope. Odnosno, to je "kulturniji" način da ih izbace iz evropskih takmičenja.

 UEFA smije da kazni Milan Izbaceni iz Evrope Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

"Rosoneri" neće učestvovati u Ligi Evrope 2019/20, iako su to "zaradili" na terenu.

Mučili su se i mučili kako bi obezbijedili mjesto koje direktno vodi u grupnu fazu masovnijeg evropskog klupskog takmičenja, ali zbog kršenja FFP (finansijski fer-plej) dogovorili su se sa UEFA da njihova kazna bude "odustajanje"od Lige Evrope.

Odnosno, to je "kulturniji način" umjesto klasičnog izbacivanja iz evropskih takmičenja, koji je potvrđen kod Sportskog suda u Lozani (CAS) i na tu odluku se Milan neće žaliti.

Zanimljivo je da je za UEFA "neoprostiv grijeh" bio što je Milan trošio više nego što je zaradio, dok su čelnici iste organizacije odlučili da sedmostrukom prvaku "starog kontinenta" progledaju kroz prste prije tačno 13 godina, za nešto što djeluje mnogo ozbiljnije.

U čuveni skandal sa namještanjem utakmica, "Kalčopoli", bio je umiješan i Milan koji je Savez kaznio oduzimanjem bodova, ali je uprkos tome igrao Ligu šampiona.

Izvor: MN PRESS

Odnosno, UEFA je "rosonerima" dozvolila u posljednjem trenutku da zaigraju kvalifikacije protiv Crvene zvezde, u plej-ofu za ulazak u grupnu fazu, a zanimljivo je da su u tom trenutku čak igrači bili na odmorima.

To je naljutilo navijače Crvene zvezde, koji su uputili čuvenu parolu čelnicima UEFA, a Milan je pobijedio ukupnim rezultatom 3:1 - i kasnije osvojio isto takmičenje.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

A Real Madrid?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC