• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izbacivanje Milana je DOBRA vijest za Partizan!

Autor mondo.rs

Crno-bijeli sada nikako ne mogu da ispadnu iz grupe nosilaca u kvalifikacijama za Ligu Evrope, zaključno sa plej-of rundom.

 Liga Evrope - Milan izbačen, Partizan sigurno nosilac Izvor: Mondo/Goran Sivački

Partizan će u kvalifikacije za Ligu Evrope krenuti od drugog kola (25. jula i 1. avgusta), kada će se najvjerovatnije sastati sa škotskim Kilmarnokom.

Crno-bijeli će takođe biti nosioci u žrijebu trećeg pretkola (biće održan prije nego što se bude znalo ko ide dalje), a za povlašćen status projektovani su i uoči plej-of runde kvalifikacija, naravno ako dođu do nje.

Zahvaljujući koeficijentu 18,000 prema projekciji su bili prvi "iznad crte", dok je engleski Vulverhempton sa 17,092 čekao kiks nekog od favorita da bi se i on našao među nosiocima.

Do danas je postojala mogućnost da administrativnim izbacivanjem Trabzonspora, o čemu će UEFA odlučivati kroz nekoliko dana, u kvalifikacije uđe Fenerbahče, koji ima veći koeficijent od Partizana, pa bi ga potisnuo u grupu nepovlašćenih na žrijebu plej-of runde.

Ipak, nakon što je UEFA sporazumno udaljila iz takmičenja AC Milan, zbog kršenja finansijskog fer-pleja, Roma će se iz kvalifikacija pomjeriti direktno u grupnu fazu, dok će u kvalifikacijama, kao sljedeći po plasmanu u Seriji A, nastupiti Torino.

"Bikovi" su po klupskom koeficijentu daleko slabiji od beogradskih crno-bijelih, što znači da Vulvsi ulaze među nosioce, dok Partizan čak i u slučaju uključivanja Fenerbahčea neće moći da se u potencijalnom dvomeču za evropsku jesen sastane sa najopasnijim rivalima "na papiru", a to su: PSV Ajndhoven, praška Sparta, Plzenj, Braga, Gent, Legija, Ajntraht, FSCB (bivša Steaua), Fejenord, Espanjol, Malme i Vulverhempton.

Savo Milošević: Moja greška, ne zamjeram ništa (VIDEO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC