• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: "Zmajevi" na Francusku, Norvešku i Portugal

Autor mondo.ba

U svom debitantskom nastupu na EP rukometna reprezentacija BIH igraće protiv šestostrukih svjetskih, trostrukih evropskih i dvostrukih olimpijskih šampiona. Tu su i Norveška i Portugal.

Rukometna reprezentacija BIH ostvarila je istorijski uspjeh plasmanom na EURO 2020 koje će se održati od 9. do 26. januara u Austriji, Norveškoj i Švedskoj, a u petak su "zmajevi" saznali i protivnike.

Selekcija Bilala Šumana u svom debitantskom nastupu na Evropskom prvenstvu igraće protiv Francuske, Norveške i Portugala, odlučeno je žrijebom obavljenom u Beču.

"Zmajevi" su tokom žrijeba mogli i u dosta lakšu grupu, poput grupe A, u kojoj su u tom trenutku bili Hrvatska, Bjelorusija i Crna Gora ili grupu B sa češkom, Makedonijom i Austrijom.

Ipak sudbina nije dozvolila da se ponovi istorija i da na Evropskom prvenstvu dobijemo nekog od protivnika sa našeg posljednjeg velikog takmičenja - SP u Kataru 2015., kada smo igrali protiv Hrvatske, Austrije i Makedonije.

Umjesto toga, "zmajevi" su dobili za protivnika Francusku, šestostrukog svjetskog, trostrukog evropskog i dvostrukog olimpijskog šampiona.

Selekcija Bilala Šumana imaće izuzetno težak posao, jer će osim Francuske igrati i sa Norveškom, srebrnom sa posljednja dva svjetska prvenstva, te Portugalom, koji igra sve bolji rukomet.

GRUPA A: Hrvatska, Bjelorusija, Crna Gora, Srbija

GRUPA B: Češka, Sjeverna Makedonija, Austrija, Ukrajina

GRUPA C: Španija, Njemačka, Letonija, Holandija

GRUPA D: Francuska, Norveška, Portugal, BiH

GRUPA E: Danska, Mađarska, Island, Rusija

GRUPA F: Švedska, Slovenija, Švajcarska, Poljska

EURO 2020 biće prvi na kojem će nastupiti 24 reprezentacije, koje će biti podijeljene u šest grupa sa po četiri tima, a titulu evropskog prvaka brani Španija.

Tri debitanta gledaćemo na Evropskom prvenstvu. Osim Bosne i Hercegovine tu su još i Holandija i Letonija.

Utakmice prve runde Evropskog prvenstva igraće se u Beču (grupa A), Grazu (grupa B), Trodnhajmu (grupe C i D), Malmeu (grupa E) i Geteborgu (grupa “F.

Domaćini druge runde takmičenja biće Beč i Malme, a same završnice Štokholm.

U drugi krug plasirati po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od šest grupa. U drugom krugu će biti formirane nove dvije grupe sa po šest selekcija u kojima će igrati svako sa svakim izuzev timova koji su u prvoj fazi igrali u istoj grupi. U polufinale će se plasirati po dvije prvoplasirane reprezentacije.

Na EURO 2020 će za 18 dana biti odigrano čak 65 utakmica.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC