• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzić o žrijebu EP: Oni favoriti, mi da radimo...

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

"Moramo da popravimo tu našu 'anemičnost', inače...", rekao je kapiten Mirsad Terzić poslije žrijeba za EP 2020 koji je "zmajevima" za protivnike donio Francusku, Norvešku i Portugal.

Rukometna reprezentacija BIH igraće na Evropskom prvenstvu u Trondhajmu, gdje će igrati mečeve Grupe D, a izabranici i Bilala Šumana imaće težak zadatak da izbore jednu od prve dvije pozicije i plasiraju se u naredni krug.

Debitanti na EP za protivnike će imati selekciju Francuske, Norveške i Portugala, a prve dvije selekcije su prema mišljenju kapitena "zmajeva" Mirsada Terzića, konkurenti za medalje.

"Iskreno, nikoga nisam priželjkivao, ni kalkulisao, znam da je Evropsko prvenstvo najjače takmičenje koje može da se igra tako da nema laganog protivnika. Na kraju smo u grupi sa dvije ekipe koje su sigurno konkurenti za medalje i Portugalom koji je ove godine napravio senzaciju pobijedivši Francusku kod kuće, time smo sve rekli", bile su prve riječi Terzića u izjavi za MONDO poslije žrijeba.

Dok će selekciji BIH ovo biti tek drugi nastup na velikom takmičenju, na drugoj strani stajaće Francuzi, trostruki evropski, šestostruki svjetski i dvostruki olimpijski šampioni.

Terzić ističe da Francuska nije u procesu smjene generacija, već da je ona već obavljena i da su veliki favoriti.

"U Francuskoj su tu još ostali Karabatić, Soraindo, Gigu ne znam da li će da igra, tako da su oni već napravili smjenu. Na svakoj poziciji imaju igrače koji su mladi, svježa krv. A smjenu su napravili bez da trpi rezultat. Dinar ima probleme samo koga pozvati", rekao je Terzić, a potom nastavio sa analizom protivnika.

"Norvežani su mlada, nova ekipa koja igra najbrži rukomet, rukomet bez previše izmjena, to je trka 60 minuta, sa golmanom koji igra sa našim Burom (Burićem op.a.). Većina igrača su u top klubovima, predvođeni sa Sagosenom. Tu je i Portugal, oni su zadnjih godinu-dvije sa novim trenerom počeli su praviti rezutate i iznenađivati velike ekipe".

Kapiten "zmajeva" ne želi da odmah "ističe" bijelu zastavu, ali upozorava da naša reprezentacija mora mnogo toga da ispravi, inače neće dobro da se provede na EP.

"Napravili smo veliki korak samim tim što ćemo se pojaviti na EP, ali eto to je iza nas, ajde da gledamo korak naprijed. Trebamo iskoristiti vrijeme do prvenstva i popraviti neke stvari koje nisu bile kakve su trebale. Ima mnogo stvari za raditi, analizirati i nadam se da ćemo te neke 'rupe', odnosno neku anemičnost kako u odbrani kako u napadu popraviti, jer kako igramo protiv ovih ekipa će to biti... ne znam koju bih riječ izabrao", zaključio je Terzić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC