Velika Kladuša: Uz kukuruz zasadio "vutru"

Autor:

Pedesetsedmogodišnjeg Senada M. iz Mrcelja, kod Velike Kladuše, uhapsili su pripadnici MUP-a Unsko-sanskog kantona, nakon što su u njegovoj bašti pronašli 21 stabljiku marihuane, koja je bila zasađena uz kukuruz.

0
A- A A+
marihuana, kanabis Foto: Guliver/Getty Images/ Ethan Miller

Kako su saopštili iz MUP-a USK, navodeći inicijale, prilikom pretresa u bašti pored kuće pronađena je pomenuti broj stabljika visine od 80 do 220 cm, koje svojim izgledom asociraju na kanabis.

Ovu akciju, kako navode, proveli su pripadnici Sektora kriminalističke policije na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja.

Na osnovu naredbe za pretres Općinskog suda Velika Kladuša pretreseni su mu kuća i dvorište, prenose Nezavisne.

"Stabljike su nakon uviđaja izuzete, a 57-godišnjak je uhapšen i priveden u službene prostorije na krim-obradu zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga", naveli su iz MUP-a.

Ističu da je ova akcija rezultat kontinuiranog rada pripadnika Sektora kriminalističke policije u Velikoj Kladuši, ali to nije bila jedina zapljena nedozvoljenih materija proteklih dana.

Naime, pripadnici MUP-a USK su i kod Senadovog sugrađanina Sanela H. (28) u pretresu pronašli paket od aluminijske folije s nepoznatom biljnom materijom, jedan džoint, osam tableta ekstazija i bokser.

Naknadnim pretresom stana kod njega je pronađeno i 11 paketa od aluminijske folije s neutvrđenom količinom nepoznate biljne materije.

"Osim toga, pronađen je paket od prozirne PVC folije u kojem se nalazi neutvrđena količina nepoznate biljne materije, a ukupno oko 170 grama nepoznate biljne materije koja asocira na kanabis i digitalna vaga za precizno mjerenje", naveli su iz MUP-a USK.

Ostale vijesti