• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Penzionisao se, ostao je san - TITULA sa Zvezdom

Autor mondo.ba

Bivši kapiten Crvene zvezde i Igokee, Vuk Radivojević otkrio za čime će žaliti nakon što je okačio patike "o klin“, koje trenere najviše cijeni, zašto neće zaboraviti trojku protiv banjalučkog Borca...

 Vuk Radivojević - Titula sa KK crvena zvezda nedosanjani san Izvor: MN PRESS

Vuk Radivojević završio je košarkašku karijeru koja je počela prije 2002. godine u Slogi iz Kraljeva i ubuduće će obavljati funkciju izvršnog direktora Igokee iz Aleksandrovca.

U karijeri je u tri navrata nosio dres Crvene zvezde i ostao upamćen kao jedna od omiljenih kapitena, iako je u mlađim kategorijama nosio dres Partizana.

Osim Sloge i Crvene zvezde, igrao je i za Fuenlabradu, FMP, Turk Telekom, Slask i Igokeu.

"Imao sam divnu karijeru, kakva se smao poželjeti može, a ako mogu da kažem da za nečim žalim, to je što sa Crvenom zvezdom nisam osvojio šampionsku titulu“, rekao je Radivojević za „Euroblic“.

U svojoj karijeri radio je sa brojnim kvalitetnim stručnjacima.

"Prvo mjesto zauzima Aca Janjić koji je bio u Partizanu i radio sa mnom kroz mlađe kategorije. On je divan čovjek i pedagog, zbog njega sam ušao u košarku. Poslije toga bitno mjesto zauzima Zmago Sagadin koji me uveo u Zvezdu, a Aleksandar Trifunović (sadašnji trener Igokee) je tad bio pomoćnik. Poslije sma prošao mnoge trenere, sa nekim sam imao bolju, sa nekim lošiju saradnju. Odlično sam sarađivao sa trenerom Igokee Draganom Bajićem, poslije smo postali veliki prijatelji, prošao sam i Svetislava Pešića, radio sa Dudom Ivkovićem, Željkom Odrabovićem. Od svakog sam ponešto naučio i nadam se da će mi to pomoći na novom poslu“, rekao je Radivojević.

Izvor: MN PRESS

Iako je imao bogatu karijeru, Radivojević ističe da mu neće biti teško da se okrene novim obavezama, funkciji izvršnog direktora Igokee.

Trojku protiv Borca ne zaboravlja

Radivojević je odigrao mnogo velikih mečeva, ali posebno se sjeća kada je pogodio za pobjedu protiv banjalučkog Borca u Jadranskoj ligi.

"To su utakmice kojih se čovjek sjeća cijeli život. To je treća ili četvrta utakmica u dresu Zvezde. Bio sma klinac, željan dokazivanja i to je prvi meč za Zvezdu koji sma riješio u posljednjoj sekundi. Poslije je bilo takvih utakmica, ali ova trojka se ne zaboravlja", istakao je Radivojević.

 "Svi mi razmišljamo da taj trenutak mora doći, onda razmišljamo da li će to biti ova ili sljedeća godina. Nakon razgovora sa Igorom Dodikom i trenerom Aleksandrom Trifunovićem usaglasili smo se da je bolje i da mogu više da pomognem na ovoj funkciji. Zajednički smo donijli odluku i ne razmišljam više o igračkoj karijeri.

U Igokeu sam došao na poziv Igora Dodika na dva mjeseca, da pomognem u teškoj situaciji u kojoj je klub bio, ostao sam pet godina,a sad je veće pitanje da li ću se vratiti u Beograd od onog koliko ću ostati u Banjaluci“.

Radivojević navodi da će nejgovi prvi potezi kao izvršnog direktora biti stvaranje jake Igokee.

"Krenućemo od formiranja prvog tima. Došao je trener Aleksandar Trifunović, koji je prošao mnogo u karijeri, vodio klubove u Evroligi i on je kvalitetno rješenje. Moramo biti oprezni od starta, posebno zbog toga što ćemo igrati prvenstvo Bih od početka. Ekipe koje su igrale na dva fronta imale su velikih problema, ali ako dobro pripremimo sve, mislim d aćemo se dobro snaći“, istakao je Radivojević u intervjuu za "Euroblic“.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

On je naveo i oko kojih igrača će se graditi tim za narednu sezonu.

"Anđušić, Vilijams i Rikić su napustili klub, Miloševiću i Adamoviću su istekli ugovori, a Sava Lešić, Marko Luković i Dalibor ilić su igrači koji su pod ugovorom. Oko njih ćemo graditi tim za narednu sezonu. Sigurno je da će se praviti tim za velike domete. Znamo d aneće biti lako, aba liga će biti najkvalitetnija do sada. Mi želimo d abudemo u vrhu i pokušaćemo da napravimo dobar tim koji će biti konkurentan za gornji dio“, zaključio je Radivojević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC