• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1 vodi istragu, a pobjednik kaže: OVO je trkanje

Autor mondo.rs

Čekajući potvrdu rezultata u Austriji, as Red Bula kaže jedno, a talenat Ferarija drugo. Ko će biti u pravu, odlučiće redari.

Vozač Red Bula Maks Ferstapen prvi je prošao kroz cilj, proslavio pobjedu u Austriji, ali i nakon silaska sa podijuma dobio informaciju:

S obzirom na to da redari istražuju njegovo obilaženje Šarla Leklera tri kruga prije kraja, pozvali su ga u 18 časova na sastanak, zajedno sa predstavnicima njegovog tima.

Šta istražuju?

Verstapen nije dobro startovao, izgubio je nekoliko pozicija, ali se dobrom vožnjom vratio u trku, a u 69. krugu obišao je vozača Ferarija Šarla Leklera, koji je do tada bez problema čuvao prvo mjesto

Ovo je obilažanje koje mu je donijelo pobedu, ali i koje bi moglo da bude kažnjivo - slično kao i nedavno u Kanadi.


U razgovoru sa novinarima, Ferstapen je rekao da nije mogao da zamisli da će pobijediti i da je izuzetno srećan zbog drugog uzastopnog trijumfa u Špilbergu.

"Poslije onakvog starta mislio sam da je trka gotova, ali nastavio sam da se borim. Imao sam problema sa gumama, ali posle odlaska u boks i zamene guma, letio sam, imali smo pravi tempo da obiđem Leklera. Izuzetno sam srećan i zbog ekipe i zbog Honde", rekao je Ferstapen poslije trke.

Upitan za istragu, rekao je iskreno šta misli.

"To je pravo trkanje, inače bi trebalo da ostanemo kod kuće. Ako ovakve stvari nisu dozvoljene, onda nema svrhe ostati u Formuli 1", naveo je Ferstapen, poslije šeste pobjede u karijeri.

Lekler je rekao da je trka bila dobra, ali da mu je žao što nije pobijedio.

"Ostavićemo redarima da odluče, ali za mene je situacija jasna, ne znam kako je izgledalo drugima sa strane. Bio sam sa spoljne strane, baš kao i krug prije toga, bilo je u redu jer je ostavio prostor za izlazak u krivini, ali nije u narednom krugu, pa je došlo do kontakta, morao sam da odem široko i nisam imao drugu šansu da ga obiđem", rekao je on.

Treće mjesto zauzeo je vozač Mercedesa Valteri Botas.

"Dobro smo startovali, bilo je malo teže nego što smo očekivali, posebno sa pregrijavanjem motora, morali smo da pazimo na temperaturu, ali osvojili smo bodove. Imali smo dobar tempo, nije bilo mnogo razlike, ali nismo mogli da sustignemo protivnike dok smo upravljali temepraturom", naveo je Botas.

Naredna trka u šampionatu vozi se 14. jula za Veliku nagradu Velike Britanije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC