Nevid teatar kreće na turneju sa novom predstavom

Autor:

Nova autorska predstava Nevid teatra "Princeza Zlatka u kraljevstvu boja" biće premijerno izvedena 7. jula 2019. godine u Pozorištu lutaka Mostar sa početkom u 12 časova i 12 minuta u okviru projekta Nevid teatra "Obrazovanje kroz igru".

0
A- A A+
Foto: Nevid teatar

Priča govori o princezi Zlatki, princezi vila i vilenjaka iz Žutog kraljevstva, koja oplemenjuje svoj život upoznajući kraljevstva raznih boja, te na taj način razara predrasude svoga oca, Kralja Žutka, i prikazuje djeci da je svijet koji je obogaćen raznolikostima ujedno bogatiji i sadržajniji svijet.

Tekst je nastao na osnovu motiva najboljih dramskih tekstova izabranih na javnom konkursu Nevid teatra za originalni tekst u okviru projekta "Obrazovanje kroz igru".

Ovim izvođenjem Nevid teatar započinje ovogodišnju turneju po BiH koja će biti realizovana u Mostaru, Tuzli, Usori, Doboju, Travniku, Bugojnu, Kiseljaku, Kreševu, Istočnom Sarajevu, Sarajevu i Banjaluci od 7. do 24. jula 2019. godine.

Više informacija o rasporedu izvođenja možete pročitati na stranici Nevid teatra i stranici projekta "Obrazovanje kroz igru".

Tagovi:

Ostale vijesti