''Pošte Srpske'' dobile novog direktora

Autor:

Vršilac dužnosti direktora preduzeća "Pošte Srpske" Miladin Radović danas je u Banjaluci preuzeo dužnost od dosadašnjeg direktora Jasminke Krivokuće, kojoj je istekao mandat.

0
A- A A+
pošta Foto: MONDO/Vedran Ševčuk

  Radović je istakao da će najviše pažnje u radu posvetiti korisnicima uvođenjem novih usluga i praćenjem novih tehnologija.

"Vizija je da `Pošte Srpske` postave nove standarde kada je riječ o poštanskom saobraćaju da bismo bili prepoznatljiva kompanija u ovoj oblasti", rekao je Radović novinarima.

On je dodao da će, uvođenjem novih usluga i standarda, nastojati da ostvari pozitivne poslovne rezultate i rast prihoda.

Radović je naveo da je po struci diplomirani inženjer saobraćaja, da je već 11 godina direktor privatnog preduzeća "Radović" iz Bratunca koje ima petnaestak zaposlenih, te da je i osnivač Opšte poljoprivredne zadruge "MB fruits".

Krivokuća je izrazila zadovoljstvo što je ovo preduzeće, iako se suočavalo sa brojnim problemima, postiglo značajne rezultate koji su doprinijeli poboljšanju kvaliteta usluga.

"Velikim trudom i zalaganjem postigli smo da je 30. juna prvi put zabilježena dobit iz redovnog poslovanja, tako da za šest mjeseci ove godine imamo dobit od oko 800.000 KM", rekla je Krivokuća.

Ona je navela da su i bruto plate porasle za milion KM, te da preduzeće zapošljava više od 2.000 radnika.

"Vrlo je teško danas naći poštanskog radnika, ne samo kod nas, nego svuda u svijetu, te smo se odlučili na povećanje plata kako bismo zadržali radnike", rekla je Krivokuća.

Ona kaže da je sa današnjim danom na računima ovog preduzeća ostalo više od 1,2 miliona KM likvidnih sredstava, te da su ukupna potraživanja od kupaca oko 7,4 miliona KM.

Krivokuća je napomenula da nije smijenjena, već joj je, nakon 12 godina, istekao mandat, te da neće otići na neku rukovodeću funkciju jer prednost daje mladim ljudima.

Tagovi:

Ostale vijesti