• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budućnost su ekrani bez rupa, ali s kamerom ispod

Autor mondo.rs

Misija je jednostavna - ubiti notch i zaobići komplikovane slajder mehanizme. Ipak, moraćemo da sačekamo još neko vreme.

 Budućnost su ekrani bez rupa, ali s kamerom ispod Izvor: MONDO / OPPO

OPPO je na MWC kongresu u Šangaju prikazao prvi telefon čiji je ekran ceo, nema notch, rupu niti slajder. Jednostavno - selfi kamera je ispod ekrana i ne vidi se nikad. Nova tehnologija je još uvek prototip i kvalitet kamere ispod ekrana ne parira današnjim top telefonima, ali je korak u pravom smeru, po komentarima mnogih.

Mashable je prisustvovao premijeri u Šangaju i tamo su saznali da se nova tehnologija zove USC (Under-Screen Camera), koja ima poseban modul dizajniran da prima i šalje velike količine svetlosti kroz ekran tokom upotrebe, ali ima i poseban AI algoritam, koji služi za poboljšanje kvaliteta slika i snimaka. Sa hardverske strane OPPO je otkrio da se radi o upotrebi neverovatno propustljivog materijala, kao i da je senzor kamere fizički veći i da ima drastično veću veličinu piksela, nego što je to slučaj sa današnjim selfi kamerama.

Ova kamera će čak moći da skenira lice, otključava telefon i vrši video pozive.

U svom zaključku OPPO navodi da je kvalitet kamere vrlo blizu tradicionalnim selfi kamerama, ali da im treba još vremena da ispeglaju sve, kao i na još neko vreme nećemo videti prve telefone sa ovim sistemom.

I baš kao što smo rekli u naslovu - budućnost su ravni, celi ekrani bez rupa, još samo da je sačekamo i da vidimo kako će to sve da izgleda i uživo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS