• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Turskoj objavljena knjiga o Željku Obradoviću

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Obra - živa legenda", naziv je knjige dvojice turskih autora Gokana Germana i Hamita Turhana , koja govori o životu proslavljenog srpskog košarkaškog stručnjaka i trenera Fenerbahčea Željka Obradovića.

 Željko Obradović - knjiga Obra - živa legenda u Turskoj Izvor: MN PRESS

Knjigu su pisali Gokan German i Hamit Turhan za izdavačku kuću "Fanatik Kitap", a objavljena je u srijedu i puštena u prodaju širom Turske. U njoj su se bavili životom i uspjesima trenera Obradovića (59), devetostrukog osvajača košarkaške Evrolige.

German i Turhan u knjizi pišu od samog Obradovićevog djetinjstva, zatim se bave počecima u košarci, karijeri, nacionalnom dresu, a potom i njegovim izvanrednim uspjesima u ulozi trenera. U knjizi su i poznata imena svjetskog sporta koja izbliza govore o Obradoviću, a čitaoci će imati priliku vidjeti i značajan broj fotografija.

Željko Obradović, koji je 2013. godine preuzeo ekipu Fenerbahčea, s klubom iz Istanbula osvojio je naslov evropskog prvaka, prvi u istoriji kluba i turske košarke. U Turskoj je osvojio i tri nacionalna prvenstva, tri republička kupa, te dva Kupa Turske.

Obradović je bez sumnje najtrofejniji trener Evrolige, a zasigurno i jedan od najuspješnijih trenera u svijetu.

Trenerskim poslom počeo se baviti 1991. godine i od tada je kao trener reprezentacije Jugoslavije osvojio evropsko i svjetsko zlato, sa evropskim klubovima čak devet titula šampiona Evrope, te veliki broj nacionalnih trofeja.

Vodio je Partizan, Huventud Badalona, Real Madrid, Trevizo, Panatinaikos, a od 2013. je na klupi turskog Fenera. U Evroligi je slavio 1992, 1994, 1995, 2000, 2002, 2007, 2009. i 2011. godine. Prvi pobjednički pehar Evrolige podigao je sa 31 godinom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC