• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janko trpio BOL, prošao vicešampion

Autor mondo.rs

Najiskusniji srpski teniser na Vimbldonu borio se i sa svojim problemima i sa favoritom, Kevinom Andersonom. Nažalost, velika volja i odlučnost nisu bili dovoljni...

Janko Tipsarević (35) imao je veoma težak zadatak u drugom kolu Vimbldona.

Naspram sebe imao je Kevina Andersona, osmog tenisera ATP liste i aktuelnog vicešampiona londonskog grend slema. Povrh toga, mučio ga je i bol koji mu je otežavao kretanje...

U takvoj situaciji, sjajni srpski veteran vodio je veoma ravnopravnu borbu sa favoritom snažnog servisa, koji je morao da se dobro oznoji da bi izbacio Beograđanina.

Kevin Anderson - Janko Tipsarević 3:1 (6:4, 6:7, 6:1, 6:4)

Prošlosezonski finalista bio je u tri od četiri seta pod pritiskom, a u izrazito bitnom trenutku imao je i ogromnu sreću. Tokom duge, duge razmjene u posljednjem gemu pogodio je sajlu mreže i loptica je upala u Jankovo polje.

Anderson je tako izborio meč loptu, a Tipsarević je pao na koljena u nevjerici...

Južnoafrikanac tu šansu nije skoristio, ali je vidno nervozan ipak pogodio naredni prvi servis i izborio drugu meč loptu. Tu je bio kraj.

U sljedećem kolu, današnji favorit igraće protiv Argentinca Gvida Pelje, dok je pred Jankom period odmora od ovogodišnjeg Vimbldona, na kojem je prvi put poslije sedam godina ušao u drugo kolo i u dva meča proveo na terenu skoro sedam sati.

Anderson je dobio prvi servis rezultatom 6:4, tako što je u prvom gemu "brejknuo" srpskog predstavnika, a potom mirno priveo posao kraju, dok je Janko postajao sve nervozniji.

U drugom setu, Anderson je čvrsto držao svoj servis, ali je i Janko nalazio način da se suprotstavi. Poslije devet gemova i kratke svađe sa sudijom, Tipsarević je mirno odservirao i poveo 5:4, a zatim je ostao u istom ritmu do taj-brejka...

U finišu borbe za set, Janko je oduzeo set osmom igraču svijeta i iskoristio drugu set loptu, za izjednačenje - 7:6!



Uslijedio je mnogo kraći treći set, u kojem je Anderson za pola sata izborio 6:1 i još jedno vođstvo!

Nažalost, od tog trenutka Janko je ušao u sve očigledniji problem sa bolovima. Tražio je pomoć ljekara, ali je i tokom poena i između razmena bilo očigledno da nije sto odsto spreman da nastavi...

Ipak, srpski teniser je našao način da se još jednom suprotstavi i da ne klone ni poslije izgubljenog servisa na početku posljednjeg seta. Anderson je tu prednost koristio, ali Tipsarević zaslužuje veliki aplauz i dubok naklon za pokazano u Londonu, nakon brojnih problema sa kojima se suočavao prethodnih godina.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC