Šta je to letelo nebom iznad Floride? (VIDEO)

Autor:

Teoretičari zavere danas su sa uzbuđenjem na društvenim mrežama prenosili vest o misterioznom letećem objektu koji liči na narandžastu vatrenu loptu iznad neba Floride,

0
A- A A+
Foto: screenshot/twitter video

Zapravo, to je bio klasičan svemirski otpad.

Američkom meteorskom udruženju prijavljeno je da je više od 20 osoba od Džeksonvila do Ki Vesta posle ponoći videlo tu svetlost na nebu. To udruženje je na Tvwitteru navelo da za sada nema stvarno objašnjenje za tu nebesku pojavu.

Ured šerifa Palm Biča šaljivo je odgovorio na izveštaje o misterioznoj svetlosti navodeći da nije blo invazije Marsovaca i da zahvaljuje na poverenju građana u sprečavanju napada međugalaktičkih osvajača.


Američki astrofizičar Džonatan Mekdauel je razjasnio misteriju. Rekao je da su u pitanju delovi kineske rakete koji su ušli u Zemljinu atmosferu.

Raketa, lansirana u januaru, teška oko dve tone, nosila je kineski vojni telekomunikacioni satelit, rekao je astrofizičar i dodao da je raketa, pošto je izvršila misiju, postala svemirski otpad koji kruži oko Zemlje, što je uobičajena pojava.

"Raketa se sporo kreće i razbija u komade. To je klasičan primer svemirskog otpada koji se raspada", rekao je on i dodao da se takav otpad pojavi jednom mesečno a kada je to noću onda je vidljiv golim okom tako da ljudi pomisle da je to nešto neuobičajeno, a u stvari nije.

Tagovi:

Ostale vijesti