• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kajkut: Borac uvijek mora težiti pobjedama

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Ekipa Borca vrijedno radi na Zlatiboru i zamisli trenera Branislava Krunića sprovodi u djelo.

 Saša Kajkut Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Fudbalere Borca do kraja priprema na Zlatiboru očekuju još dva kontrolna meča, a prvi od njih na programu je danas od 18.30 protiv Mladosti iz Lučana, člana Superlige Srbije.

Najteži dio, i praktično najdosadniji period priprema, koga fudbaleri najmanje vole, je prošao, tako da sada slijedi završno uigravanje kroz niz test utakmica, kako bi ekipa spremno dočekala 20. jul, za kada je zakazan početak prvenstva.

"Iza nas je teških 14 dana, ali isto tako uspješnih. Dobro smo radili, a najvažnije je da nema povreda. Za sada ide sve po planu. Imamo još dvije utakmice na Zlatiboru, tako da se nadam da ćemo na najbolji način okončati ove pripreme. Nakon toga slijedi mikro-ciklus u posljednje dvije sedmice i finalne pripreme za duel protiv Željezničara", kaže Kajkut.

Dan nakon dvoboja sa ekipom iz Lučana, slijedi prijateljska utakmica protiv Radnika iz Surdulice, još jednog superligaša, poslije čega se ekspedicija "crveno-plavih" vraća u Banjaluku.

"Utakmice ćemo iskoristiti da se što bolje uigramo, jer treninzi su jedno, kontrolni mečevi nešto sasvim drugo. Ozbiljno pristupamo tim susretima, jer želimo da izbjegnemo povrede, koje su u ovoj fazi česte, tako da nam to nikako ne bi odgovaralo."

Kajkut, kao i ostatak ekipe, prilagođava se novoj formaciji 4-2-3-1, koju forsira šef struke Branislav Krunić.

"Nova formacija, nove zamisli, nova taktika. Šef je došao sa nekom svojom idejom kako treba da igramo i polako, ali sigurno, hvatamo konce. Iz dana u dan sve to djeluje mnogo bolje, igrači prihvataju tu filozofiju i vjerujem da će do kraja priprema sve doći na svoje mjesto", ističe iskusni golgeter, koji je u prošlom prvenstvu, u Borčevoj šampionskoj sezoni, sa 14 golova bio drugi strijelac lige.

Iako uprava kluba, ali ni sam šef stručnog štaba, nisu ekipu opterećivali visokim ambicijama, samo ime Borca uvijek zahtijeva ozbiljan pristup i težnju ka pobjedama.

"Svakako da su željeli da skinu opterećenje sa igrača, ali mi moramo shvatiti u kojem klubu igramo. Uvijek moramo težiti pobjedama, bez obzira protiv koga igramo, tako da ćemo u svaki meč ulaziti sa pobjedničkim ambicijama", zaključio je Kajkut.

Izvor: MONDO

Pratite MONDO SPORT i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC