• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

River Plejt otvorio vrata beskućnicima

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Slavni argentinski klub se uključio u akciju pružanja pomoći beskućnicima zbog hladnoće koja vlada u glavnom gradu ove države.

 Argentina River Plejt pomaže beskućnicima Izvor: MONDO/David Pavlović

Argentinski fudbalski klub River Plejt otvorio je vrata svog stadiona "El Monumental" beskućnicima u Buenos Ajresu, kako bi se sklonili od niskih temperatura u ovom gradu, javlja agencija Anadolija.

Temperature u glavnom gradu Argentine ovih dana spuštaju se do nule, a niske temperature uzrokovale su smrt najmanje petoro beskućnika u toj zemlji.

Ovu akciju pokrenula je humanitarna organizacija Red Solidaria, a njen predsjednik Huan Kar je, u razgovoru s novinarom AA, rekao kako je riječ o humanitarnoj akciji koja traje već tri dana. Kar je dodao kako je u akciju uključeno 180 volontera, među kojima su i zaposlenici stadiona.

"Prvog dana podijelili smo obroke za 242 osobe, među kojima su 103 ovdje provele i noć. Juče smo imali 340 osoba, ovdje je prespavalo 114. Danas ćemo imati oko 120 osoba i ovo je posljednji dan naše akcije. Vidjećemo šta možemo učiniti sutra", rekao je Kar.

Dodao je kako je ideja da se stadion otvori za beskućnike nastala nakon što je u Argentini od hladnoće umrlo pet osoba. Istakao je kako su uputili zahtjev klubu River Plejt, a oni su to podržali.

Kar je kazao kako se ne sjeća da je ranije jedan klub otvorio svoja vrata beskućnicima, te kako je solidarnost koju su pokazale Argentina i Južna Amerika za svaku pohvalu.

Beskućnicima je na stadionu River Plejta, osim hrane, podijeljena i odjeća.

Prema podacima Grada Buenos Ajresa, na ulicama ovog grada živi oko 7.000 beskućnika, među kojima je i 1.000 maloljetnih osoba.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC