• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cork siguran: Humels najbolji odbrambeni Nijemac

Autor mondo.ba

Legenda ''milionera'' trenutno zadužena sportski sektor kluba nema dilemu ko je najbolji njemački fudbaler kad je odbrana u pitanju.

Sportski direktor Borusije iz Dortmunda i igračka legenda ovog kluba Mihael Cork nema dilemu – povratnik među ''milionere'' Mats Humels je najbolji njemački odbrambeni fudbaler u ovom trenutku!

U intervjuu za njemački portal sport1.de, Cork, koji je za seniorski pogon kluba sa Vestfalena nastupao punih sedamnaest godina i za to vrijeme na 463 utakmice postigao 131 gol, pohvalno je govorio o Nijemcu koji je dres Borusije nosio od 2009. do 2016. godine.

''Po meni, Humels je najbolji njemački igrač kad je odbrana u pitanju. Od njega očekujem da preuzme ulogu lidera na terenu. Zbog toga je i doveden'', kategoričan je Cork, istakavši da klub veoma motivisano dočekuje sljedeću sezonu nakon razočaravajuće prošle – Borusija je polovinom takmičenja čak imala i devet bodova više od Bajerna, ali nije uspjela da osvoji prvi trofej namijenjen šampionu još od 2012. godine.

30-godišnji Humels je do početka 2008. godine nosio dres Bavaraca, kada je stigao na pozajmicu u Borusiju, koja ga je od minhenskog kluba otkupila u februaru 2009. godine. Za sedam godina provedenih u Dortmundu, osvojio je dvije titule šampiona Njemačke, čemu je dodao tri koje je od 2016. pa do ovog ljeta osvojio igrajući za tim sa Alijanc arene.

Prvu takmičarsku utakmicu u novoj sezoni Borusija će odigrati trećeg avgustovskog dana, kada će u borbi za trofej u Superkupu ukrstiti koplja sa Bajernom.

Za 9. avgust je zakazan okršaj prvog kola Kupa sa trećeligašem Uerdingenom, a takmičenje u Bundesligi tim iz Dortmunda će početi osam dana kasnije kada će dočekati Augsburg.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC