• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkud Šaponjić u Atletiku? Savjet dao PAUNOVIĆ!

Autor mondo.rs

Bivši selektor omladinske selekcije Srbije koja je 2015. godine na Novom Zelandu postala prvak svijeta, dao je savjet Atletiko Madridu... Ali, ne samo on.

Kada bi se prelazni rok u fudbalu završio već danas (7. jul), teško da biste pronašli ijedan transfer koji je izazvao veći šok od onog koji je madridski "AS" saopštio jutros.

Atletiko Madrid dovodi Ivana Šaponjića iz Benfike, i to ne da bi igrao za "B" tim, kao što je to bio slučaj u Portugalu, nego na stadionu "Vanda Metropolitano" ozbiljno računaju na Srbina koji je nestao sa evropske mape od odlaska iz Partizana.

Španski mediji ga prepoznaju kao zamjenu za Nikolu Kalinića, porede ga za Marijom Mandžukićem, a istovremeno smatraju da je to IDEALAN tip igrača za Atletikov sistem.

Postavlja se pitanje zašto Benfika uopšte nije računala na Ivana Šaponjića kada Atletiko Madrid dolazi po njega, ali ne treba zaboraviti da su "orlovi" sličan propust napravili i sa Lukom Jovićem, današnjim članom Real Madrida.

Izvor: MN PRESS

Od blistavih trenutaka na Svjetskom prvenstvu za igrače do 20 godina, kada je Šaponjić postigao dva važna gola za Srbiju i bio jedan od važnijih na putu ka osvajanju zlata, prošle su četiri godine i teško je procijeniti da li je bivši napadač Partizana napredovao od tada, prije svega jer je igrao malo, ili u neodgovarajućoj konkurenciji.

Kako prenosi "A Bola", Atletiko Madrid je zbog toga pozvao Veljka Paunovića, selektora "orlića" sa Novog Zelanda, i pitao ga za savjet...

Njegovo mišljenje bilo je odlučujuće u odluci "jorgandžija" kako bi krenuli po Ivana Šaponjića, a uz to su konsultovali i svog golmana, nekadašnjeg igrača Benfike, Jana Oblaka koji ga dobro poznaje pošto je nastavio da prati svoj bivši klub.

Portugalski list navodi da su obojica dali pozitivan komentar na njegov potencijal - i Atletiko je hitro reagovao.

Od dolaska u Benfiku, Šaponjić je igrao za "B" selekciju i postigao je 14 golova na 68 nastupa, prošle sezone je dao šest golova, dok je godinu dana prije toga igrao na pozajmici u Zulte Varegemu - 7 golova i tri asistencije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC