Pogođeni nevremenom zbrajaju štetu

Autor:

Sjeverni pojas Republike Srpske zahvatilo je mjestimično nevrijeme sa jakim vjetrom, gradom i kišom, koje je na području uz rijeku Savu izazvalo materijalnu štetu.

0
A- A A+
Istočno Sarajevo Foto: SRNA Istočno Sarajevo

Kozarska Dubica, Gradiška, Srbac, Brod, Bijeljina lokalne su zajednice u kojima se danas otklanjaju posljedice jučerašnjeg nevremena, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite.

Nevrijeme pogodilo nekoliko gradova u RS (VIDEO)

Evidentira se šteta i popravljaju krovovi objekata, otklanjaju kvarova na elektromreži i telekomunikacijama, ali i usjevima, te uklanjaju oborena stabla.

Istočno Sarajevo Foto: SRNA Istočno Sarajevo

Nije bilo poziva za pomoć, niti ugroženih ljudskih života, navodi se u saopštenju.

Civilna zaštita prati situaciju na terenu u kontaktu sa službama civilne zaštite lokalnih zajednica Republike Srpske. 

Nevrijeme, koje je zahvatilo opštinu Srebrenicu, najveću štetu je prouzrokovalo u mjesnoj zajednici Sase, gdje su oštećeni krovovi mnogih kuća i drugih objekata, uništeni voćnjaci i plastenici, kao i makadamski putevi, rekla je Srni stručni saradnik u opštinskom Odjeljenju za društvene djelatnosti Begzada Salihović.

Ona je navela da je olujni vjetar, praćen jakom kišom i gradom sinoć zahvatio dio Srebrenice i nanio veliku štetu malinjacima.

Nekoliko sela je bez struje i određeni putevi su neprohodni zbog polomljenog drveća koje je palo preko njih.

Salihovićeva je rekla da je pričinjena velika šteta na malinjacima i makadamskim putevima i u mjesnim zajednicama Viogor i Sućeska.

Građani još prijavljuju štetu nadležnoj opštinskoj službi, pa će narednih dana biti izvršena procjena ukupne štete.

Salihovićeva je navela da sa tri mjesne zajednice još nisu ostvarili kontakt, dok iz ostalih 12 mjesnih zajednica još nije bilo prijava štete od sinoćnjeg nevremena.

Ostale vijesti