Pecka postaje solarna - prikupljeno 6.687 USD!

Autor:

Online crowdfunding kampanja "Solarna Pecka" koju su pokrenule organizacije "Zelene staze", koja stoji iza Centra za posjetioce Pecka iz Mrkonjić Grada i Centar za životnu sredinu iz Banjaluke, juče je uspješno završena.

0
A- A A+
Foto: Promo

Putem ove kampanje obezbjeđeno je 6.687 USD, a ovaj iznos je dovoljan za instaliranje solarnih kolektora za zagrijavanje 300 litara vode i dijela fotonaponskih panela koji proizvode struju na krov Centra za posjetioce Pecka, što je i bio cilj kampanje.

Zahvaljujući učešću velikog broja građana i pojedinaca, ne samo iz Bosne i Hercegovine, već i iz cijelog svijeta, finalni iznos je premašen za 11 odsto, što je ovu kampanju učinilo još uspješnijom, navode organizatori kampanje.

Kampanja "Solarna Pecka" je trajala 26 dana, a u nju je novac uložilo 226 pojedinaca i organizacija. Takođe, dio novca je uplaćen direktno na žiro račun organizacije "Zelene staze", a kampanju je podržalo i nekoliko društveno odgovornih kompanija i organizacija.

Centar za posjetioce Pecka je objekat stare škole koji je uz podršku opštine Mrkonjić Grad 2014. godine dat na korištenje grupi entuzijasta i zaljubljenika u selo i prirodu i koji je potom rekonstruisan u Centar za održivi turizam u ruralnoj zajednici. Posjeduje prostorije za spavanje, ručanje, kuhanje, prezentacije i druženje.

Ostale vijesti