• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miloš Ninković: Trenerski posao me NE ZANIMA

Autor mondo.rs

"Nekada smo od cigala pravili golove, a sada je Čukarički među prva tri kluba u Srbiji", kaže nekadašnji fudbaler ovog kluba i Crvene zvezde, član australijskog Sidneja, koji je ovih dana opet u Čukaričkom.

 MIlos-NInkovic-intervju-za-sajt-Cukarickog-Milos-Ninkovic-o-buducnosti. Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Miloš Ninković ponovo u svom Čukaričkom. Ne baš kako bi pristalice kluba iz beogradskog naselja Banovo brdo želele, ali je on uvek uz svoju "Čuku".

Član australijskog šampiona Sidneja, u Čukaričkom je počeo fudbalsku karijeru, odatle je usledio odlazak u kijevski Dinamo, gde je proveo čitavih devet sezona. Posle gotovo dve decenije od kako je počeo da se druži sa fudbalskom loptom na Brdu, Ninković je ponovo u ovom superligaškom klubu.

"Ovde dolazim već dvadesetak dana, treniram i održavam formu. Svi ljudi u klubu, od ekonoma do žena koje rade tu, neverovatno su ljubazni, iako mnogo njih nije bilo tu u moje vreme. U teretani srećem i omladince i kadete. Dosta njih shvata ovu priču ozbiljno, dolaze pre treninga da se zagreju, kad sam ja ovde igrao, iskreno to niko nije radio", rekao je Ninković za klupski sajt.

U intervjuu se prisetio početaka u Čukaričkom i govorio o tome šta bi radio jednog dana kada završi aktivnu igračku karijeru.

"Bilo mi je veoma lepo u Čukaričkom, prošao sam ovde sve mlađe selekcije. Doduše, nismo imali ovako lepe uslove. Sećam se da je pomoćni teren bio skroz u zemlji, svi smo tu trenirali. Čak smo išli u Košutnjak, pa smo od cigala pravili golove, kod profesora Višnjića. Ali, znate kako kažu, kad naučite na tim terenima da igrate, onda je lakše i na ovim vrhunskim, kao što je u Evropi".

Te dane, dodaje, nikada neće zaboraviti.

"To je bilo prelepo druženje, nekada i sve to što nismo imali najbolje moguće uslove ima specifičnu draž. I kad imate sve uslove i sve je lepo, ne mora uvek to da da rezultat. Ponavljam, nama je u to vreme bilo zaista lepo, a koliko vidim i sada se ovde deca sjajno druže. To su moji najlepši, dečački dani", rekao je Ninković. 

Od dana kada je pomoćni teren bio "oranica" i kada su se pravili improvizovani golovi, do današnjih uslova, koji su za nekoliko dimenzija bolji.

"Sad je Čukarički zaista ozbiljan klub, igra Evropu, ima fenomenalne uslove. U moje vreme nije bilo ni tribine, ni semafora, niti manjeg terena. Tada smo jedne godine bili u Superligi, druge u Prvoj ligi... Bilo je drugačije vreme, a sada je Čukarički sigurno u top tri kluba u zemlji". 

Dok je igrao u Superligi, Ninković je gostovao na "svom" stadionu na Banovom brdu.

"U sezoni kad sam bio u Crvenoj zvezdi, često sam dolazio na Banovo brdo i gledao Čukarički, igrali su tada i kvalifikacije za Ligu Evrope. Nažalost, u četvrtak ću već biti u Australiji, ali sam srcem uz Čukarički, znam da će meč biti direktno prenošen na RTS-u i naravno da ću ga pogledati. Kad se jednom budem vratio u Beograd, naravno da ću ponovo biti redovan na stadionu na Banovom brdu", glasilo je obećanje Miloša Ninkovića.

Upitan da li će, možda, kada okonča igračku karijeru, doći na neku funkciju u Čukaričkom, odgovorio je:

"Sigurno je da ću ostati u fudbalu. E sad, pitanje je uopšte hoću li se vratiti da živim u Srbiji, s obzirom da imam planove da ostanem da živim u Australiji. Ali, to su trenutni planovi, oni uvek mogu da se promene, za godinu, dve. U Čukaričkom sam počeo da igram fudbal, red je da klubu nešto i vratim. Da li će to biti kroz trening sa mladima, verovatno. Ne verujem da ću ikad biti trener prvog tima, to me iskreno ne zanima".

Momcima u belo-crnom pred evropske mečeve sa Banantom (čevrtak, 20.30 časova), Ninković je dao nekoliko korisnih saveta:

"Samim tim što su izborili učešće u Evropi, napravili su veliki uspeh. Mogu da im poručim samo da izađu rasterećeno na teren. Govorim to iz ličnog iskustva, kad god sam bio stegnut i imao sam tremu, nikad nisam mogao da dam svoj maksimum. Ako budu verovali u sebe i ako ispoštuju ono što im trener kaže, a uz to se igraju fudbala, uz evidentan kvalitet koji poseduju, rezultat će doći. Opet, ne smeju da potcene rivala. I naravno, biće im potrebno mnogo sreće, što im ja od srca želim".

Ninković je govorio o svojim planovima u nastavku karijere.

"Imam još godinu dana ugovora sa Sidnejom,ostajem tamo za sada. Voleo bih da igram fudbal dokle god mogu, onog trenutka kad budem osetio da na terenu ne mogu da uradim ono što želim i što hoću, tada će značiti da je kraj. Ne volim da budem teret, tog trenutka ću završiti karijeru", rekao je Ninković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC