Novi fosili slave 50 godina, bez Dujmića!

Autor:

Nekada veoma popularna zagrebačka pop grupa Novi fosili proslaviće u Beogradu 50 godina postojanja, koncertom u Centru "Sava". Ali, bez svog glavnog čoveka.

0
A- A A+
novi fosili Foto: MONDO/Petar Stojanović

Koncert "Za dobra stara vremena" u koji će stati priča o od 50 godina grupe Novi fosili biće održan 15. novembra u beogradskom centru "Sava", najavili su danas organizatori. 

Sanja Doležal, Vladimir Kočiš Zec i Marinko Colnago oživeće velike hitove benda Novi Fosili među kojima su "Da te ne volim", "Reci mi tiho, tiho", "Saša", "Košulja plava"...

Međutim, upadljivo je da autor nekih od najvećih hitova grupe Rajko Dujmić, neće biti na "duvanju svećica" u Beogradu. Odavno je u svađi sa drugim članovima grupe, a poslednjih godina je često u problemima zbog alkohola.

Pre nekoliko dana je iz Zagreba stigla vest da je PONOVO pretukao suprugu, a to se dogodilo i pre četiri godine.

Tukao suprugu - priveden Rajko Dujmić

Uz Rajka Dujmića, najprepoznatljivije lice grupe je Sanja Doležal koja sa Fosilima nastupa još od 1983. godine.

U grupu je došla kada je imala 20 godina, ali je vrlo brzo postala jedna od najvećih zvezda bivše države, te je sa Fosilima proputovala Evropu, SSR, Kanadu i SAD.

Sada već davne 1987. "Novi fosili" predstavljaju Jugoslaviju na Evroviziji u Briselu, sa pesmom "Ja sam za ples" i osvajaju četvrto mesto. Singl s pesmom objavljen je u devet evropskih zemalja.

Danas, 50 godina nakon osnivanja benda Marinko Colnago, Sanja Doležal i "dobri duh benda" Vladimir Kočiš Zec započinju "Priču o 50 godina Novih fosila".

Kroz nju će se prisetiti svih važnih događaja i osoba u proteklih pola veka. "Priča o 50 godina Novih fosila - Za dobra stara vremena" biće veliko slavlje muzike, tradicije i ljubavi, za sve generacije. 

Tagovi:

Ostale vijesti