Jajce podržalo Banjaluku u trci za EPK 2024

Autor:

Grad Jajce i službeno je podržao kandidaturu Banjaluke za evropsku prijestonicu kulture 2024. godine, te potvrdio da će kao grad-partner, učestvovati u najambicioznijem projektu iz oblasti kulture ikad pokrenutom u Banjaluci.

0
A- A A+
Jajce Foto: m:tel

Iz banjalučke Gradske uprave podjsećaju da je sličnu odluku ranije donio grad Bihać, koji će, takođe, učestvovati u ovom projektu, kao grad-partner.

Poslije ranijih najava, Opštinski savjet Jajce je donio i formalnu odluku o tome da će, kao partner, učestvovati u banjalučkoj kandidaturi.

Iz Gradske uprave navode da su o ovome članove Tima za kandidaturu Banjaluke za evropsku prijestonicu kulture na jučerašnjem sastanku informisali predstavnici kulturne scene Jajca.

Tokom tog sastanka, kojem su prisustvovali i predstavnici grada Bihaća, bilo je riječi o finaliziranju umjetničkog programa sa kojim ova tri grada izlaze pred Panel Evropske Komisije 24. septembra.

Na sastanku je dogovoreno pet velikih i niz projekata srednjeg i malog obima, kao i saradnja na institucionalnom nivou, ali i povezivanje nezavisnih scena ovih gradova.

Rok za predaju aplikacione knjige je 24. avgust.

Ostale vijesti