Sarajevo: Sklonjena 132 migranta, trojica sumnjiva

Autor:

Službenici sarajevske policije u koordinaciji sa pripadnicima Službe za poslove sa strancima su danas poslije podne sa ulica glavnog grada BiH u prihvatne centre prebacili 132 migranta.

1
A- A A+
migranti, Vučjak, Bihać Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Portparolka MUP-a Kantona Sarajevo Suvada Kuldija potvrdila je za Klix.ba da je akcija okončana u večernjim satima, ali da će policajci u narednom periodu nastaviti sa sličnim aktivnostima.

Čak 110 osoba je sa željezničke i autobuske stanice prevezeno u prihvatne centre u Ušivak i Delijaš, a 22 su pronađene na ilidžanskom terminalu.

"Tri osobe su stavljene pod nadzor i prebačene u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu, jer su prijetnja po nacionalnu sigurnost", kazala je Kuldija.

Policijska akcija je izvedena sa ciljem sprečavanja i sankcionisanja svih oblika nezakonitog ponašanja migranata koji u velikom broju dolaze u Sarajevo.

Oni nezakonito borave u brojnim neadekvatnim odnosno napuštenim objektima te na javnim površinama što, prema riječima službenika sarajevskog MUP-a, može uticati na bezbjednosnu situaciju.

Akcija je sprovedena i nakon niza krivičnih djela koje su migranti napravili u Sarajevu.

Ostale vijesti