• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da bude treća sreća: ON stoji Novaku na putu ka finalu!

Autor mondo.rs

Roberto Bautista Agut, trenutno 22. na ATP listi, ove godine vodi 2:0 u međusobnim susretima sa srpskim asom.

Novak Đoković u sredu popodne je prvo "demolirao" Davida Gofana (3:0), a onda saznao ko će mu biti protivnik u polufinalu, zakazanom za petak.

To je Španac Roberto Bautista Agut (22. na ATP listi, 23. nosilac), koji je u četiri seta eliminisao Argentinca Gvida Pelju (26) - 7:5, 6:4, 3:6, 6:3.

I Bautista Agut i Pelja su na ovom Vimbldonu postavili lične rekorde plasmanom u četvrtfinale, tako da je pobednik današnjeg meča samo dodatno pomerio granicu.

Sada je već ostvario najbolji rezultat karijere na grend slem turnirima, otišavši korak dalje nego na Australijan openu ove godine (u četvrtfinalu 1:3 protiv Stefanosa Cicipasa).

Gotovo sve pobede Bautiste Aguta na Vimbldonu bile su "na papiru" očekivane. Jedini bolje rangirani teniser koga je savladao bio je Karen Hačanov (9. na svetu) - 3:0 u četvrtom kolu.

Twitter Embed Code

Novak se posle pet laganih i ubedljivih trijumfa nalazi pred izazovom koji ne bi smeo da potceni, jer iako protiv Španca ima pozitivan međusobni skor (7:3), u 2019. godini je 0:2!

Zimus je od njega poražen u polufinalu turnira u Dohi (6:3, 6:7, 4:6), pa dva meseca kasnije na Mastersu u Majamiju, opet posle dobijenog prvog seta (6:1, 5:7, 3:6).

Bautista Agut u četvrtfinalu Vimbldona nije dozvolio Pelji da napravi još jedan preokret, poput onog protiv Miloša Raonića u ponedeljak, kada je od 0:2 u setovima stigao do trijumfa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC