• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Nebitno da li je 4:5 ili 0:1, želimo POBJEDU!''

Autori mondo.ba Autori Dragan Šutvić

''Naš mentalitet je pobjednički. Nije mi bitno da li će krajnji rezultat biti 4:5 ili 0:1, najvažniji je krajnji ishod, a za nas to treba da bude pobjeda'', rekao je šef stručnog štaba Spartaka iz Trnave Rikardo Šeu pred meč sa Radnikom.

 ''Nebitno da li je 4:5 ili 0:1, želimo POBJEDU!'' Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Bijeljinski Radnik i Spartak iz Trnave sutra će na banjalučkom Gradskom stadionu (početak u 19:00) odigrati prvu utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ranije tokom dana, svoja očekivanja od navedenog okršaja iznijeli su prvi trener Bijeljinaca Mladen Žižović i najiskusniji fudbaler u redovima semberskog premijerligaša Velibor Đurić, dok su se u predvečerje predstavnicima medija obratili Portugalac na klupi Spartaka Rikardo Šeu i ljetno pojačanje iz Sarajeva i povratnik u Trnavu Emir Halilović.

Gostujući tim je, čak i prema Žižovićevom priznanju, favorit, ali Slovaci svakako ovaj dvomeč ne uzimaju ''zdravo za gotovo''.

''Očekuje nas teška utakmica protiv zaista neugodnog protivnika koji je zasluženo u kvalifikacijama za ovo takmičenje. Uradili smo detaljnu analizu rivala i maksimalno se spremili za ekipu Radnika. U svakom slučaju, klupski mentalitet je takav da u svakoj utakmici idemo na pobjedu, tako smo igrali sve do sada i nema razloga da tako ne bude i sutra'', rekao je šef stručnog štaba Spartaka Rikardo Šeu na početku svog obraćanja predstavnicima ''sedme sile''.

Prošle sezone klub iz Trnave je kao šampion Slovačke igrao u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gdje prvo eliminisao mostarski Zrinjski a potom i varšavsku Legiju, dok je neprelazna prepreka bila beogradska Crvena zvezda.

Slovaci su takmičenje nastavili u Ligi Evrope, gdje su u plej-ofu u dvomeču bili uspješniji od ljubljanske Olimpije. Grupna faza ih je spojila sa Dinamom iz Zagreba, Anderlehtom i Fenerbahčeom, a u takvoj konkurenciji osvojeno je sedam bodova, što je ipak bilo dovoljno samo za treće mjesto.

Ipak, sutra će na megdan izabranicima Mladena Žižovića izaći jedna potpuno nova ekipa u odnosu na prošlosezonsku.

''Stvaramo novi tim i ova ekipa se 90 posto razlikuje od te koja je tada igrala, sa samo šest starosjedilaca, tako da se radi o jednom potpuno novom projektu. Tim je mlad, krenuli smo u jednom potpuno novom pravcu kako bismo kreirali novi identitet po kojem ćemo biti prepoznatljivi'', podvukao je Šeu.

Radnikov sutrašnji rival je poznat kao klub koji na svakoj utakmici ima podršku velikog broja navijača. Njih pet stotina sutra će zauzeti svoje mjesto na tribinama banjalučkog Gradskog stadiona.

''Naše pristalice su fantastične i prate nas masovno na evropskim utakmicama gdje god da igramo. Uz njih se na svakom terenu osjećamo kao da igramo kod kuće. Tako će biti i sutra, a mi očekujemo dolazak oko pet stotina navijača, što je odlična brojka znajući da je velika udaljenost između dvije države. Ta grupa koja dolazi će nam pružiti maksimalnu podršku i nastojaćemo da ih obradujemo.''

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Neće Šeu sutra uveče moći da računa na kapitena Erika Grendela i najboljeg pojedinca u ekipi Kubilaja Jilmaza, ali kako ističe strateg predstavnika Slovačke, na to je bio spreman.

''Grendel vuče povredu još od prošle sezone, dok se Jilmaz povrijedio na prvom treningu pred početak ove sezone, tako da ova situacija oko njih za mene kao trenera i ostatak ekipe nije nova. Već duži period ne računam na njih pa sam shodno tome i formirao tim. Njih dvojica, nesporno, mnogo znače za ovaj tim, ali uvjeren sam da imam dovoljnu ''dubinu'' u sastavu i dovoljno zdravu konkurenciju kako bi se nadomjestio njihov izostanak. Velika je ovo šansa za klub da napravi dobar rezultat, ali i za same igrače kad su u pitanju njihove karijere i napredak.''

Trener Radnika je prilikom svog obraćanja novinarima danas rekao da bi bio zadovoljan svakim ishodom bez primljenog gola. Šeu razmišlja drugačije.

''Ja svaki put želim da pobijedim. Razumijem njegov stav, međutim moramo da znamo da je ovaj meč samo ''prvo poluvrijeme'', da je u revanšu sve moguće i da jedan gol može sve da promijeni. Naša razmišljanja pred ovaj meč su razlilčita. Radnik želi da sačuva svoju mrežu što bi za njih bio uspjeh, dok mi nastojimo da postignemo golove na ovoj utakmici. Ako pogledamo unazad tokom pripremnog perioda, možemo da vidimo da nismo postigli gol samo na utakmici Superkupa Čehoslovačke protiv praške Slavije (0:3, prim.aut). Iskren da budem, želim pobjedu sutra, da li će rezultat biti 4:5 ili 0:1, nije mi toliko važno'', jasan je portugalski stručnjak.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Vezista Emir Halilović se prioje nekoliko dana vratio u ekipu Spartaka, čiji je dres nosio dvije godine – od ljeta 2015. do ljeta 2017. godine. Preselio se potom u Blau Vajs iz Linca gdje je proveo šest mjeseci, odakle je otišao u ekipu aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine Sarajeva, čiji dres je nosio osamnaest mjeseci.

Poput trenera, svjestan je da neće biti nimalo lako izboriti pozitivan rezultat pred revanš 18. jula na stadionu ''Anton Malatinski''.

''Proveo sam godinu i po u Sarajevu i nijedna utakmica protiv Radnika za to vrijeme nije bila laka, uvijek su nas namučili. Čeka nas čvrsta ekipa koja je dugo zajedno, uz trenera Žižovića je stvorena jedna dobra hemija, tako da nas očekuje zahtjevan ispit. Kao što je i trener rekao, naša ekipa se znatno promijenila. Sutra nas čeka prva zvanična utakmica koja će nam sigurno pokazati gdje se trenutno nalazimo, ali sam siguran da smo spremni i da svi igrači jedva čekaju utakmicu'', naveo je Halilović, istakavši da bi prednost njegovog tima u ovom trenutku mogla da bude činjenica da se revanš igra u Slovačkoj.

Spartak održao trening u terminu utakmice

Odmah poslije konferencije za novinare, trener Šeu je zajedno sa svojim pomoćnicima i ekipom izašao na glavni teren Gradskog stadiona, gdje je održan trening u terminu odigravanja utakmice. Isti je za predstavnike medija bio otvoren samo prvih dvadeset minuta, nakon čega su Slovaci bez prisustva kamera i fotoreportera nastavili da se spremaju za ono što ih čeka sutra uveče u Platonovoj ulici.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC