Pogađao je "sa parkinga", a u NBA mu je bilo DOSADNO

Autor:

Mirza Teletović kaže da je borba za trofeje ono što mnogo nedostaje kada igrač iz jakog evropskog tima ode preko Atlantika. "Sve više i više igrača će se vraćati".

Pogađao je "sa parkinga", a u NBA mu je bilo DOSADNO Foto: FENA/Alma Pašić

Mirza Teletović se prošle jeseni zvanično oprostio od košarke, kao možda i najbolji evropski šuter 21. vijeka među visokim igračima.

Elitni dio svoje karijere proveo je u Baskoniji (tada Taukeramici), Bruklin Netsima i Finiks Sansima, da bi 2016. poslije prelaska u Milvoki Bakse polako počeo da se "gasi".

Aktuelni predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine osvrnuo se na igračke dane u intervjuu za "Radio Vitorija", u gradu gdje je igrao od 2006. do 2012.

"NBA je najbolja liga na svijetu, u kojoj igraš protiv najboljih igrača i imaš priliku da te treniraju legende. Ali, intimno, mnogo bolje sam se osjećao dok sam igrao u Španiji i u Evroligi", izjavio je Teletović, a prenio "Jurohups".

"U NBA mi je bilo baš dosadno. Ako u to vrijeme nisi igrao za Golden Stejt ili Klivlend, koji su se jedini borili za titulu, šta si tražio tamo? U Vitoriji smo se uvijek takmičili za nešto - Superkup, Kup kralja, Fajnal for Evrolige... U Americi, ni za šta".

Izvor: Youtube/Ismail Osmanagic

Teletović je sa Taukeramikom dva puta osvojio ACB ligu, bio je i MVP završnog turnira Kupa kralja.

On je pozdravio odluku Nikole Mirotića da poslije isteka ugovora sa Nju Orleans Pelikansima potpiše za Barselonu.

"Sve više i više igrača će se vraćati. Ne razumijem mlade igrače koji odlaze tamo, a znaju da će prve tri sezone provesti na klupi ili u razvojnoj ligi", rekao je Teletović, vjerovatno imajući na umu prvenstveno Džanana Musu, najtalentovanijeg igrača BiH.

Što se tiče Evrolige "nekad i sad", misli da je ranije bilo "tvrđe".

"Na gostovanju Olimpijakosu štitilo nas je 250 policajaca".

Izvor: Youtube/rishaTV

Ostale vijesti