Navijači Spartaka u Banjaluci - šetnja, pa ĆEVAPI!

Navijači Spartaka iz Trnave uvjereni da će njihova ekipa eliminisati Radnik iz Bijeljine. Neki su iskoristili posjetu Banjaluci da probaju čuveni banjalučki ćevap.

Navijači Spartaka u Banjaluci - šetnja, pa ĆEVAPI! Foto: MONDO/Goran Arbutina

Radnik poslije tri godine ponovo izlazi na evropsku scenu i u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igraće protiv Spartaka iz Trnave.

Slovačka ekipa imaće podršku svojih navijača koji su u poslijepodnevnim časovima počeli da pristižu u Banjaluku, gdje će Radnik biti domaćin Spartaku.

Grupa od 15-ak fanova Spartaka u majicama sa vidnim navijačkim obilježjima prošetala je centrom Banjaluke, u kojoj su, kako su nam rekli, prvi put.

"Koliko znamo, Radnik ima mali stadion pa zato igramo u Banjaluci. Prvi je put da smo ovdje, tek smo stigli i treba da se nađemo sa ostalim iz grupe“, rekao nam je jedan od fanova Spartaka, koji je nakon dužeg ubjeđivanja pristao na razgovor i predstavio se kao Jan, iako to ime vjerovatno ne stoji u njegovom pasošu.

On i njegovi prijatelji uvjereni su u prolaz Spartaka, iako nisu željeli da prognoziraju rezultat.

"Rezultat nije mnogo bitno, ali prolazimo u drugi krug sigurno“, poručili su navijači Spartaka, koji su prevalili oko 600 kilometara da bi bodrili svoj klub.

Nakon fotografisanja, koje je većina ipak izbjegla, nastavili su šetnju Gospodskom ulicom.

Da se za banjalučki ćevap čulo i do Slovačke uvjerili smo se u blizini Gradskog stadiona.

Spartak Trnava Foto: MONDO/Dragan Šutvić

Grupa malo starijih slovačkih navijača odlučila je da pred utakmicu Radnika i Spartaka isproba ovaj specijalitet u roštiljnici u blizini stadiona.

"Čuli smo za ćevap i rekli su nam da ovdje možemo da probamo, pa smo poručili“, rekli su nam kratko.

Grupe navijača Spartaka pristižu u Banjaluku, a ekipa iz Trnave kako je najavljeno mogla bi imati i podršku oko 500 fanova.

Ostale vijesti