Amerika se trese: ''Odrađen blokbaster trejd''!

Rasel Vestbruk ide kod Džejmsa Hardena, a Hjuston u Oklahomu šalje Krisa Pola, kao i dva zaštićena pika prve runde draftova 2024. i 2026, kao i dvije zamjene pikova na draftovima 2021. i 2025.

Amerika se trese: ''Odrađen blokbaster trejd''! Foto: Guliver/Getty Images/Chris Graythen

U Americi su ga odmah nazvali "blokbaster trejd". Istina je, razmjena koja je izvršena u noći između četvrtka i petka zaista se rijetko događa.

Kreirali su je Hjuston i Oklahoma, a glasi ovako:

Rasel Vestbruk napušta Tandere i seli se u susjedni Teksas, gdje će mu u Roketsima novi saigrač biti pakleni Džejms Harden. U drugom smjeru krenuo je Kris Pol. Prema riječima Adrijana Vojnarovskog, novinara američke mreže ESPN, Hjuston je Oklahomi prepustio i dva zaštićena pika prve runde draftova 2024. i 2026, kao i dvije zamene pikova na draftovima 2021. i 2025.

Majami je takođe bio u borbi za Vestbruka, ali je na relaciji dva kluba došlo do zastoja, jer ekipa sa Floride nije bila raspoložena da u transfer uključi mlade igrače sa budućih draftova.

Vestbruk i Harden su na početku NBA karijere igrali zajedno u Oklahomi, ali je popularni "Brada" 2012. prešao u Hjuston. Zanimljivo da je Vestbruk uvijek imao zategnute odnose sa Kevinom Durentom za vrijeme igranja u Tanderima, dok je sa Hardenom sjajno sarađivao.

Američki novinari prisjetili su se izjave beka Hjustona od prije nekoliko godina.

"Ako bismo imali priliku da igramo sa takvim tipom, bilo bi sjajno. On (Vestbruk) je tip igrača koji će proći kroz zid za tebe. Svako veče donosi energiju i želi da njegov tim pobijedi. Bukvalno radi sve za taj cilj. Svi moramo da cijenimo njegovu strast prema igri i ljubav koju ima. Kao što sam rekao, lijepo ga je gledati kada igra, samo zbog strasti i agresije koju ima", naveo je Harden.


"Srećni smo što smo doveli Rasela Vestbruka. Gledao sam ga dok je igrao u Oklahomi, on je sjajan atleta. U isto vrijeme, ovaj klub je u posljednje dvije sezone imao rekordan bilans pobjeda, a to ne bismo uspjeli bez Krisa Pola. On je fenomenalan igrač i mnogo će nam nedostajati", rekao je vlasnik Roketsa Tilman Fertita.

Tagovi:

Ostale vijesti