• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BRAVO: Novak u ŠESTOM finalu, biće epsko!

Autor mondo.rs

Srbin potvrdio ulogu favorita i osigurao šesto finale, a tamo ga očekuje još jedan klasik sa jednim od dugogodišnjih najvećih rivala.

Neka se spreme Rafa i Rodžer, Novak Đoković je u finalu Vimbldona! 

On je u prvom polufinalnom meču igranom od 14 časova na "Centralnom terenu" pobedio Roberta Bautistu Aguta za svoje šesto finale na "zelenom" grend slemu, na kome brani trofej - i na kome je do sada osvojio četiri trofeja.

Srbin je bio bolji rival, meč je bio izuzetno zahtevan s obzirom da je Španac pružao dobar otpor, ali nije izdržao do kraja. Finalni rezultat bio je 3:1(6:2, 4:6, 6,3, 6:2), najbolji teniser na svetu se "digao" nakon lošeg drugog seta i obezbedio novo finale na londonskoj travi.

Đoković je dobro ušao u dueli nastavio sa dobrom i odlučnom igrom do kraja prvog seta koji je osvojio rezultatom 6:2. Bautista je nešto kasnije "živnuo" i došao do svoje igre, ali prekasno za reakciju u otvarajućem delu meča.

Nakon toga 23. nosilac počeo je da igra bolje i vratio rezultat u egal osvajanjem drugog seta 6:4. Bautista Agut igra je igrao odličan tenis u drugom delu igre, bio sigurniji u udarcima i pravio manje grešaka, pa je posao za srpskog tenisera postao znatno teži. Ipak, Đoković je pružao otpor, ali i mnogo grešio, pa je Španac došao na korak do izjednačenja i na kraju osvojio taj set.


Đoković je ipak u trećem setu uspeo da dođe do svoje igre, pružio partiju na vrhunskom nivou i vratio se u prednost uz nekoliko lepih poteza. Branilac trofeja je diktirao tempo meča i uspeo da dođe do brejka u šestom gemu, što mu "daje krila" u nastavku i vraća sigurnost u njegove udarce.

Teniser iz Španije nije posustajao, ali nije mogao da izbegne gubljenje seta usled dobre predstave prvog reketa sveta. 

Četvrti set je počeo turbulentno, nastavila se žustra borba dvojice tenisera. I jedan i drugi su imali dobrih poteza, a Novak je u trećem mogao da se povredi - proklizao je nezgodno, ali nije mu predstavljalo problem da nastavi u istom ritmu.


On je došao do brejka u istom gemu i značajno se približio finalu. Posle toga je počeo da igra još odlučnije i sa više samopouzdanja, i pokazao da želi što pre da završi ovaj meč, što je na kraju i uspeo oduzevši još jednom servis svom protivniku. 

Osvojio je poslednji set rezultatom 6:2 i pokazao da je u odličnoj formi, te da finale koje se igra u nedelju dočekuje veoma raspoložen.

Ipak, susret sa Bautistom Agutom je za njega sigurno bio veoma iscrpljujuć. Španac je igrao dobar tenis, razmene udaraca su bile izuzetno dugačke, a nekoliko puta su prešle i brojku od 20, što je za travnatu podlogu izuzetno nesvojstveno.

Novak sada čeka boljeg iz epskog duela Federer-Nadal. Ko god da tamo pobedi jasno je da nam se sprema novi klasik, finale je na programu u nedelju od 15 časova.

Srbin je na putu do polufinala "protutnjao" savladavši Kolšrajbera, Kudlu, Umbera i Gofana, dok se jedino malo namučio protiv Huberta Hurkača - koji mu je "uzeo" jedan set.

Današnji rival iz Španije nije neko ko se najbolje snalazi na travi, ali je ove sezone Đokovića pobedio već dvaput u Dohi i Majamiju, dok mu je ovo prvo polufinale nekog grend slema u karijeri, zbog čega je bio posebno motivisan da nastavi i nadogradi uspeh, ali nije uspeo u realizaciji jer je Srbin bio "preveliki zalogaj" za njega.

MONDO će u tekstualnom prenosu pratiti nastup našeg najboljeg sportiste svih vremena.

IZ MINUTA U MINUT:

ČETVRTI SET

6:2 - Kraj - odličnom igrom u četvrtom setu Đoković rutinski dolazi do duela za titulu,
Bautista Agut je uspeo da osvoji još jedan gem, ali je Srbin ipak na kraju slavio.

5:1 - Blizu je, srpski teniser uzeo još jedan brejk!
Odličnu igru krunisao je još jednim oduzimanjem servisa Bautisti i došao na gem od plasmana u meč koji će zatvoriti ovogodišnji Vimbldon.

3:1 - Velika prednost.
Novak nastavlja agresivno na protivnikov servis, ponovo dolazi do brejka i značajno se približava finalu. Branilac titule je nakon toga zaigrao još odlučnije, dobio je "injekciju samopouzdanja" i potvrdio oduzeti servis.

1:1 - Tvrdo je.
Odmah na startu četvrtog seta dugačak gem u kojem je Đoković imao tri brejk-lopte, ali je Bautista Agut uspeo odličnim bekhend-volejima da sačuva svoj servis. Srbin bez većih problema osvaja gem kojim izjednačuje.

TREĆI SET - 6:3!


6:3 - Novo vođstvo Đokovića!
Prvi nosilac bez većih problema dolazi do osvajanja seta i približava se finalu, do kog mu nedostaje još samo šest gemova.

5:3 - Nove greške Novaka, ali kada je bilo najvažnije uspeva da odigra najbolje.
Sačuvao je servis spasivši dve brejk-lopte i došao na korak od povratka u prednost u setovima. Španac je "produžio sebi život" osvojivši svoj servis, ali Srbin servira za 2:1.

4:2 - Odličan tenis! 
Đoković uspeva da osvoji peti gem, a zatim i oduzima servis rivalu! Na Agutov servis nastavljaju se dugačke razmene udaraca i lepi poeni, a Srbin uspeva da diktira tempo meča i dolazi do brejka.

2:2 -
Srpski teniser se vratio svojim udarcima, ponovo ga "sluša" loptica, Bautista dobro trči i teško ga je savladati, ali prvi reket sveta čuva svoj servis. Španac takođe ne dopušta veće prilike u narednom gemu, pa se vraćaju u egal.

1:1 -
Novak bolje ulazi u treći set, teniseri nastavljaju sa dugim razmenama u kojima i jedan i drugi imaju podjednak uspeh. Ipak, obojica sigurni na svoj servis.

DRUGI SET - 4:6!


4:6 - Izjednačenje! Bautista Agut osvaja drugi set i vraća rezultat u egal. Novak se dobro borio, ali greške su ga koštale, pa je Španac uz malo sreće uspeo da dođe do 1:1.

3:5 - Srpski teniser mnogo više greši u drugom setu,
uz dosta muke je osvojio sedmi gem, ali je ipak nastavio sa promašajima i doveo Bautistu na korak od osvajanja seta.

2:4
- Đoković se muči. Nema više lakih poena i razmene udaraca su sve duže. U petom gemu drugog seta Agut je uspeo da dođe do dve brejk-prilike, ali je Novak uspeo da sačuva servis. Ipak, Španac i dalje siguran na svom servisu.

- Pauza na meču zbog zdravstvenih problema koji ima navijač na tribinama, posle kraćeg odmora nastavio se duel.

1:3
- Brejk za Bautistu Aguta! Zanimljiva situacija u trećem gemu, Novaku je pukla žica pri forhendu i približila 23. nosioca oduzimanju servisa, što je Španac na kraju i uspeo. Nakon toga, počeo je sa još boljom igrom i uspeo da potvrdi prednost koju je stekao osvojivši i svoj servis.

1:1 - Oba tenisera sigurno su sačuvala servise na otvaranju drugog seta.
I jedan i drugi nisu dopustili protivniku da osvoji poen kada prima servis.

PRVI SET - 6:2!


6:2 - Sjajna igra Srbina! 
Đoković rutinski osvaja sedmi gem u kom je servirao bez izgubljenog poena, a zatim u narednom pravi još jedan brejk i osvaja prvi set. Novak strpljenjem uspeva da dominira nad protivnikom i posle 36 minuta došao do 1:0.

4:2 - Španac polako hvata ritam,
uglavnom se igraju duži poeni. Novak uspešno čuva svoj servis, ali je i Bautista počeo sa boljom igrom, pa su obojica osvajali "svoje" gemove, iako je u šestom došlo do iznenađenja.

3:1 - Bautista je u trećem gemu uspeo da dođe do izjednačenja, ali nastavlja da greši,
pa je Đoković je uspeo da sačuva servis i potvrdio prednost brejka. U prva četiri gema Španac je napravio 11 grešaka, ali je nakon duge borbe u četvrtom uspeo da osvoji svoj prvi gem.

2:0 - Odličan početak!
Novak je samouvereno otvorio meč osvojivši prvi gem bez većih problema, a u drugom je usled Bautistinih neiznuđenih grešaka i strpljenja došao do značajnog brejka. 

- Meč je počeo u 14 časova i 10 minuta.

Anketa

Koji ishod očekujete od nastupa Novaka Đokovića u polufinalu Vimbldona?

  • Laganu pobedu Đokovića.

    60% (12)

  • Težak meč, ali prolaz Đokovića.

    40% (8)

  • Iznenađenje i pobedu Bautiste Ahuta.

    0% (0)

Koji ishod očekujete od nastupa Novaka Đokovića u polufinalu Vimbldona?

Rezultati




%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC