Zvanično: Palermo u ČETVRTOJ ligi!

Autor:

Nekad slavni italijanski prvoligaš naredne sezone nastupaće u Seriji D.

Zvanično: Palermo u ČETVRTOJ ligi! Foto: Guliver/Getty Images/Tullio M. Puglia

Fudbalski savez Italije zvanično je saopštio da će mjesto Palerma u Seriji B naredne sezone preuzeti Venecija, dok će nekad slavni italijanski prvoligaš u sljedećem prvenstvu nastupati u Seriji D - četvrtom rangu takmičenja na Apeninima.

Iako je ranije najavljeno da će Palermo "skliznuti" samo jedan rang niže - u Seriju C, ovog petka čelnici krovne kuće italijanskog fudbala odlučili su se na drastičniji potez, a sve zbog finansijskih malverzacija u klubu sa Sicilije.

Nekadašnji osvajač Kupa Italije, u kojem su igrale brojne zvijezde poput Luke Tonija, Salvatorea Sirigua, Marka Brešana, Andree Barzaljija, Alberta Đilardina, Fabricija Mikolija, Havijera Pastorea, Paola Dibale, Andree Belotija, Edinsona Kavanija... moraće u amatersku ligu.

Podsjetimo, Palermo je prošle godine završio na visokom trećem mjestu u Seriji B i trebalo je da nastupa u doigravanju za plasman u najviši rang, ali do toga nije došlo, jer je savez odlučio da devetoplasirana Peruđa bude ta koja će igrati plej-of, dok je Palermo izbačen iz lige.

Ostale vijesti