• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rekordna kazna za Fejsbuk

Autor SRNA

Američka Savezna komisija za trgovinu donijela je odluku da kompanija Fejsbuk bude kažnjena sa pet milijardi dolara zbog kršenja prava na privatnost, javili su danas američki mediji.

Savezna komisija za trgovinu vodi istragu protiv "Fejsbuka" zbog odavanja ličnih podataka korisnika ove mreže konsultantskoj kompaniji "Kembridž analitika".

Odluka o kazni za popularnu društvenu mrežu odobrena je sa tri glasa "za" poslanika Republikanske stranke, dok su "protiv" bila dva poslanika Demokratske stranke.

Američki dnevnik "NJujork tajms" piše da su demokrate tražile strožiju kaznu, kao i da su njihove stranačke kolege kritikovale regulativu kao neadekvatnu.

Izvori navode da na kazni još treba da radi građansko odjeljenje Ministarstva pravosuđa i da nije poznato koliko će to trajati.

Ukoliko bude potvrđena to će biti najviša kazna koju je Savezna komisija odredila tehnološkoj kompaniji.

"Fejsbuku" se stavlja na teret da je omogućio sveobuhvatno stavljanje ličnih podataka o desetinama miliona korisnika na uvid kompaniji koja je koristila te informacije za usmjeravanje političkog marketinka u Americi.

Kompanija je u Velikoj Britaniji kažnjena maksimalnom kaznom od 500.000 funti povodom sakandala sa "Kembridž analitikom".

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

S10

Treba ih ugasiti

RECENZIJE

TIPS & TRICKS