• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google opet pokušava: Pravi novu društvenu mrežu

Autor mondo.rs

Google je novoj mreži dao neobično ime - PERTLA! Evo kako će vas "zapetljati"!

Kompanija Google pokušaće ponovo da izgradi sopstvenu društvenu mrežu, nakon propasti Google Plus, ugašene u aprilu ove godine.

Kako je propao Google Plus

Nova mreža zove se Google Shoelace (Pertla), i njen cilj je, kako kompanija navodi, da poveže ljude sa sličnim interesovanjima i zatim ih natera da se "odvoje od ekrana" i vide u "pravom" životu.

"Pertla", kao što i dolikuje imenu, ima više "petlji" uz pomoć kojih korisnici mogu da podele aktivnosti i interesovanja jedni sa drugima.

"Ideja je da se korisnici povežu zahvaljujući zajedničkim temama, da se 'vežu kao pertle'. To ćemo postići kroz aktivnosti koje nazivamo petljama. Petlje mogu da prave sami korisnici ili će ih Google nuditi na osnovu informacija na njihovom profilu," navodi Google.

Kako mreža funkcioniše - napravite profil, pobrojite šta sve volite da radite, i onda čekate da se napravi "petlja". Ako, na primer, volite da slušate komičare, "petlja" će biti nastup nekog stend-ap komičara u klubu blizu vaše lokacije.

Trenutno je "Pertla" u fazi testiranja na osnovu pozivnice, za sada je dostupna samo u Njujorku, a Google se nada da će postići dovoljan uspeh da se proširi širom planete. Odabranima je dostupna za Android i iOS platforme uz postojeći Google nalog.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS