Hrvatska ilegalno vraća migrante u BiH!

Autor:

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović priznala je da Hrvatska vraća migrante u BiH mimo graničnih prelaza između dvije zemlje!

0
A- A A+
Kolinda Grabar Kitarović Foto: Fena/arhiv

Do priznanja je došlo tokom intervjua za švajcarsku televiziju SRF, koja je nedavno objavila reportažu o nasilju hrvatskih policajaca nad migrantima i načinu na koji ih prisilno vraćaju u BiH, a da o tome ne obavijeste vlasti naše zemlje.

"Naravno da je potrebno malo nasilja kada provodite 'pushback', ali morate vidjeti i kakav je to teren", odgovorila je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović na pitanje novinara SRF-a jesu li tačni izvještaji o nasilju hrvatske policije prema migrantima koji iz BiH ilegalno ulaze u Hrvatsku.

Reakcije najviših zvaničnika BiH na ovo šokantno priznanje još uvijek nema, a gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić tvrdi da je lično svjedočio kako u šumama oko Lohova policajci iz Hrvatske ulaze na teritoriju BiH i dovode migrante.

On smatra da hrvatska policija pored migranata koji su u tu zemlju ušli iz BiH, ilegalno prebacuje i migrante koji su u Hrvatsku stigli iz Srbije, čak i one koje im vrati Slovenija.

Ostale vijesti