• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mark Valijente OTPISAN u Partizanu, vraća se u Španiju?

Autor mondo.rs

Španski defanzivac Mark Valijente mogao bi da se vrati u španski fudbal. Za njega zainteresovana dva kluba iz Segunde (druga liga).

 Valijente napušta FK Partizan Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Iako ima ugovor na još godinu dana ugovor sa Partizanom, 32-godišnji Mark Valijente nije ni prošao pripreme prvog tima crno-bijelih za nastupajujuću sezonu.

Trener Savo Milošević i njegovi saradnici nisu vidjeli Valijentea u svojim planovima za naredni period, iako je učenik Barselonine škole fudbala bio gotovo standardan u zadnjoj liniji tima minule sezone.

Valijente je došao u mandatu Miroslava Đukića, koji ga je poznavao iz dana na Pirinejima, a jedno vrijeme bio je nezamjenjiv u startnoj postavi Partizana, da bi prikupio 41 nastup u svim takmičenjima. Međutim, u finišu sezone je "ispao" iz tima, pre svega zbog manjih zdravstvenih problema (operacija zuba), a potom ga je iz tima "istisnuo" Bojan Ostojić, koji je poslije odlučujućeg gola u finalu Kupa Srbije protiv Crvene zvezde, dobio i novi ugovor.

U međuvremenu, Partizan je doveo još nekoliko igrača na poziciji štopera - Dominika Dingu i Igora Vujačića, uz "starosjedioce" - pomenutog Ostojića, Strahinju Pavlovića (za koga se još ne zna da li ostaje), a otišao je Svetozar Marković (Olimpijakos). Na poziciji štopera može da odigra i Nemanja R. Miletić.

Prema informacijama iz Španije, mirni i tihi Valijente, kome su navijači Partizana nadjenuli nadimak "Komandant Mark" (po istoimenom junaku jednog stripa), mogao bi da se vrati u španski fudbal. Za njega su zainteresovana dva drugoligaša - Sporting Hihon i Ueska, a informacije iz Španije govore da je trenutno bliži klubu iz Hihona.

Ako se ovo ostvari, Valijente bi poslije pune četiri godine ponovo zaigrao u španskom fudbalu. Nakon što je fudbal naučio u Barseloni, gdje se izgradio, otišao je u Sevilju (najpre u B tim, potom je bio i prvotimac), a poslije Sevilje pet godina je nosio dres Valjadolida. Od 2015. godine je igrao u inostranstvu (Izrael, Belgija, Srbija).

- PRELAZNI ROK -

DOŠLI: desni bek Periša Pešukić, levi bek Rajko Brežančić, štoperi Dominik Dinga i Igor Vujačić, ofanzivac Aleksandar Lutovac, napadač Umar Sadik. koji je došao na pozajmicu iz Rome.

VRAĆENI SA POZAJMICE: Nemanja Stevanović, Sejduba Suma, Ognjen Ožegović...

OTIŠLI: Svetozar Marković (Olimpijakos).

ZAVRŠIO KARIJERU: Saša Ilić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC