Interpol ponovo odlučuje o članstvu Kosova?

Autor:

Izvršni komitet Interpola poslaće predlog Generalnoj skupštini te organizacije da se ponvo glasa o članstvu policije tzv. Kosova, na zasedanju u Čileu, najavljuju iz Prištine.

0
A- A A+
interpol Foto: Tanjug/AP Photo/Laurent Cipriani

Kosovski ministar spoljnih poslova, Bedžet Pacoli, tvrdi da je kosovska policija dobila najviše ocene za profesionalizam i kredibilitet, te da je procenjeno da je moderna policijska organizacija naprednih standarda, prenosi RTK2.

Prema njegovim rečima, Izvršni odbor Interpola sa sedištem u Francuskoj je raspravljao o Kosovu i doneo odluku da pošalje dosije Policije Kosova na glasanje, na Generalnoj skupštini te policijske organizacije u Čileu u novembru ove godine.

Stručnjaci za bezbednost i politička pitanja na Kosovu, međutim, nemaju očekivanja da će se to desiti ove godine, jer, kako ističu za RTK, nije se dovoljno radilo u tom pogledu.

Diplomatija Srbije, kako se dodaje, angažovala se snažno u cilju sprečavanja članstva Kosova u toj organizaciji.

Kosovo nije uspelo da postane član Interpola u 2018. godini, pošto nije dobilo dovoljno glasova, odnosno dve trećine glasova zemalja učesnica u Generalnoj skupštini te organizacije.

Tagovi:

Ostale vijesti