• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako protiv svih: Oni viču RODŽERE, ja čujem NOVAČE!

Autor mondo.rs

"On je toliko talentovan. Njegova igra je savršena za ovu podlugu", govorio je Novak Đoković posle još jedne pobede u situaciji "sam protiv svih".

Da je navikao, navikao je. Da je očekivao, očekivao je. Ali, da je bilo pristojno, nije.

Međutim, shvativši da nikada neće imati bar ravnopravan tretman kod publike u Londonu, Novak Đoković naučio je da okreće situaciju u svoju korist.

Isto je bilo danas tokom pet sati neponovljive borbe sa ljubimcem ne samo britanske javnosti, već celog "Zapadnog sveta".

"Osećam veliko olakšanje na kraju. Ovi mečevi su ono za šta se živi, za šta se radi tokom cele godine", kazao je Novak novinarima posle pete vimbldonske, a 16. gren slem titule.

"Prisetio sam se US opena 2011. godine. On je mogao da dobije lagano ovaj meč, ali ja sam najbolje odigravao u tajbrejkovima", dodao je Đoković, prisećajući se kako je pre skoro osam godina bio "mrtav hladan" na vezane meč lopte Rodžera Federera.

MUK NA VIMBLDONU: NOVAK ŠMEKERSKI ISKULIRAO PUBLIKU


Isto je ponovio i danas na "Centralnom stadionu", koji je zdušno bodrio Švajcarca, kao da je bila reč o finalu Dejvis kupa u Bazelu.

"Jedino što sam mogao da obećam sebi kada sam izlazio na teren je da ću ostati miran, jer sam znao kakva će atmosfera da bude. Bio je ovo jedan od mentalno najzahtevnijih mečeva koje sam ikada igrao. Zato su me preplavile emocije sada kada pred vama sedim kao pobednik. Bio sam na udarac do poraza. Jasno je da je meč mogao da ode i na njegovu stranu. Rožder je fantastično servirao", rekao je Novak, a prenosi "Sportklub":

"Kada igrate protiv Rodžera na travi, na bilo kojoj podlozi, morate da budete pod pritiskom. On je toliko talentovan. Njegova igra je savršena za ovu podlugu. Bilo je neophodno da unesem nešto novo i da budem spreman kada se prilika pojavi. Na momente sam to bio, na momente nisam. Normalno je očekivati da budemo nervozni, igrali smo finale Vimbldona".

RODŽER I RAFA "NA DOHVAT RUKE": OVO JE NOVI POREDAK


Novi-stari šampion je dodao...

"Sve što sam pokušavao je da se borim i pronađem način da budem najbolji kad je bilo najbitnije. Ipak, teško je bilo isključiti se. Pomaže kada je publika na vašoj strani, daje vam motiv i energiju. Kada nemate tako nešto, morate snagu da pronađete u sebi. Kada je publika vikala Rodžere, ja sam čuo Novače. Ubedio sam sebe da je tako. To je neka vrsta mentalnog treninga."

Na pitanje da li očekuje da za njega navija publika kada bude imao 37 godina.

"Nadam se. Ako sve bude kako treba i ako budem igrao na ovom nivou, ako budem uživao, biću ovde. Nadam se da će oni navijati".

IMAMO NOVOG "KRALJA TRAVE": SRBIN, PETI PUT!


Kada je reč o psihološkoj pripremi, Srbin je ranije često govorio kako vizualizuje sebe kao pobednika pred početak meča.

"Uvek pokušavam da zamislim sebe kao pobednika. Postoji neka snaga koju dobijam iz toga. To je konstantna borba sa samim sobom. Rekao sam sebi da se isključim od svega što se dešavalo okolo, i da se fokusiram na ono na terenu. Znao sam da mogu da igram bolje, ali mentalna snaga je bila ono što mi je pomoglo da preokrenem".

SVETSKI MEDIJI O "KLASIKU" U LONDONU: TRAUMA!


Do daljeg, Đoković će zaostajati četiri "mejdžora" za šest godina starijim Federerom i dva za još jednim arhi-rivalom, Rafaelom Nadalom.

"Čini se da sam sve bliži, ali i oni još osvajaju slemove. Nekako se nadopunjujemo, činimo jedni druge boljim. Njih dvojica su najveći razlog zbog kojeg sam na ovom nivou. Ispisali su istoriju ovog sporta i to je ono što me motiviše. Ne znam hoću li uspeti da ih sustignem ikada. Ne gledam na to ko koliko godina imam. Rodžer me inspiriše. Sve zavisi od toga koliko ću igrati. Ne zavisi sve samo od mene, već od svega što se dešava u mom životu. Nisam samo teniser, već i otac i muž. Treba sve da izbalansiram", zaključio je veliki šampion, Novak Đoković iz Beograda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC