Britni Spirs - Tom's Diner (Giorgio Moroder remix)

Autor:

Slavni italijanski muzički producent Đorđo Moroder objavio je novi remiks pjesme "Tom's Diner" Britni Spirs, nakon što je pjevačica na Instagramu priznala da je potpuno zaboravila na tu numeru.

0
A- A A+
Foto: YouTube/screenshot

"Tom's Diner" je kompozicija koju je Suzan Vega prvi put "accapella" otpjevala i objavila na albumu "Solitude Standing" iz 1987. godine, a od tada je ova pjesma doživjela bezbroj verzija, postavši "najremiksovanija" numera u istoriji diskografije.

Đorđo Moroder snimio je svoju verziju "Tom's Diner" za album "Deja vu" iz 2015, sa Britni Spirs na vokalima. Međutim, neki dijelovi nisu bili baš dobri, pa je vremešni producent (rođen 1940) morao sam da ih otpjeva, jer nije mogao da ponovo "uganja" vječito zauzetu Britni.

A pjevačica je priznala da je tu pjesmu bila potpuno smetnula s uma...

"Ova pjesma je objavljena kada sam imao šest godina... Jednog dana sam je slušala u svom autu i nazvala menadžera i rekala mu da je ova pjesma kul... Pa sam je snimila... Ali sam je zaboravila, dok mi je telefon prije nekoliko dana to nije slučajno pustio, a ja sam bila prokleto zaboravila na to. Bilo kako bilo, sjajna pjesma!!!" - napisala je Britni u svom statusu na Instagramu od prije nekoliko dana.

Ova objava inspirisala je Morodera da napravi najnoviji remiks obrade čuvene pjesme.

Poslušajte...

Izvor: JEIM/YouTube

Tagovi:

Ostale vijesti