Grčka ima najljepše ostrvo u Evropi

Autor:

Magazin Travel + Leisure napravio je listu najboljih evropskih ostrva za 2019, a na prvom mestu našlo se jedno grčko ostrvo!

Grčka ima najljepše ostrvo u Evropi Foto: Guliver/Getty Images/Gatsi

Svake godine ovaj magazin od svojih čitalaca traži da daju svoj sud o iskustvima sa putovanja širom sveta – da podele svoje mišljenje o najboljim gradovima, ostrvima, kruzerima, aviokompanijama...

Ovog puta u pitanju su najbolja evropska ostrva, a u top 15 nalaze se četiri grčka – Santorini, Paros, Krit i ovogodišnji pobednik – ostrvo Milos.

Magazin piše da je ostrvo Krit (drugo na listi) najveće grčko ostrvo i da nudi najrazličitije vrste aktivnosti – možete da iznajmite kola i vozite se planinskim putevima, obilazite okolna sela ili uživate na magičnim plažama.

Santorini, koji se nalazi na petom mestu liste, poznat je po prelepim zalascima sunca i belim kućicama, ima nekoliko hotela sa pet zvezdica, dok maleni Paros "nudi šansu da u privatnosti istražujete ostrvo".

Italijanska ostrva takođe su se našla na listi – ostrvo Lipari i Eolska ostrva (deseto mesto), Sardinija (deveto mesto), Sicilija (šesta pozicija). Pored toga, Malta je na 14. mestu, Majorka na 12, Hvar na sedmom.

Posle Milosa i Krita na prvoj i drugoj poziciji, slede Azorska ostrva u Portugalu, a zatim Paros i Santorini koji "zaokružuju" top pet.

Koje ostrvo je po vašem mišljenju najlepše u Evropi?

Tagovi:

Ostale vijesti