"Zbog ovoga sam tri godine bio u krevetu"

Autor:

Robi Vilijams jednom je odbio ponudu od 15 miliona funti da vodi "Američki idol", a sve zbog stanja koje ga je na tri godine vezalo za krevet.

"Zbog ovoga sam tri godine bio u krevetu" Foto: MONDO - Petar Stojanović

Robi Vilijams jedan je od najpoznatijih pevača, a sada je otkrio da ga je agorafobija tri godine držala vezanog za krevet.

"Moja karijera napredovala je veoma brzo i odvela me na Mars, a meni je bilo potrebno vreme da se saberem. Moje telo i um su mi govorili da ne bi trebalo nigde da idem, da ne treba ništa da radim. Poručivali su mi da čekam, pa sam bukvano sedeo i čekao", ispričao je on u intervjuu za britanski "San".

Šta je agorafobija

Reč je o anksioznom poremećaju koji je zapravo "skup strahova" koji se tiču javnog mesta, otvorenog prostora... Osoba se oseća nesigurno na javnim mestima i zbog toga počinje da se zatvara u kuću.

Robi je ispričao i kako je izgledao period kada je bio "u kandžama" agorafobije.

"Patio sam od agorafobije od 2006. do 2009. Te godine sam proveo u ogrtaču od kašmira, jedući grickalice, puštajući bradu i sedeći kod kuće".

Otkrio je i da je zbog toga odbio učešće u "Američkom idolu", jer zbog agorafobije nije bio u stanju da radi. Kaže da je dobio ponudu od 15 miliona funti, ali je "odbio jer nisam moga da napustim krevet u to vreme. Bukvalno nisam mogao".

Pevač kaže da mu je pomoglo kada je na radiju čuo pesmu Human The Killers-a i da je tada odlučio da potraži pomoć.

Uz pomoć terapije, Robi je počeo da vraća život u normalu, da ponovo održava nastupe, a ubrzo nakon toga se ponovo udružio sa momcima iz grupe Take That.

Vilijams kaže da mu javni nastupi i oporavak od agorafobije nisu bili laki – "Bilo je to kao kad doživiš saobraćajnu nezgodu, pa opet učiš da hodaš".

Tagovi:

Ostale vijesti