''Lovio'' ribu strujom pa nastradao

Autor:

Tridesetogodišnji muškarac juče je smrtno stradao u koritu rijeke Vrbanje u Obodniku kod Kotor Varoša, a istragom je utvrđeno da je za smrt kriva električna energija pomoću koje je stradali lovio ribu.

0
A- A A+
suva trava, obala, jesen, zima, voda, Vrbas, rijeka Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba

  "Policijski službenici iz Kotor Varoši su izvršili uviđaj na licu mjesta i utvrdili da je tridesetogodišnjak bio u društvu sa B.M. i da su pomoću električne energije nezakonito lovili ribu u rijeci Vrbanji, te da je od posljedica navedenog zadobio povrede od kojih je preminuo", saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Pomenuti B.M. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo "Nezakonit ribolov", a istog dana lišena je slobode i O.M. zbog sumnje da je izvršila krivično djelo "Sprečavanje dokazivanja“, jer je sa lica mjesta uklonila sredstva u izvršenja nezakonitog ribolova.

O svim okolnostima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv pomenutih lica za navedena krivična djela.

Ostale vijesti