• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zeničani spremni za start Premijer lige BiH

Autor mondo.rs

U prvoj zvaničnoj utakmici Čelik će gostovati Širokom Brijegu.

Čelik se "generalkom" protiv Olimpika, u kojoj je sinoć na Bilinom polju pobijedio sa 2:0, uspješno predstavio svojim navijačima te najavio kako spremno dočekuje narednu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojoj će u 1. kolu narednog vikenda gostovati kod Širokog Brijega.

Zeničani su u sklopu ljetnih pripremama odigrali samo četiri utakmice, u kojima su upisali po dvije pobjede i dva poraza. Poraženi su sa po 0:1 od makedonskog Škupija i turskog Malatijaspora, dok su s 5:0 porazili nigerijski Hartlend te 2:0 Olimpik.

"Dobro smo radili na pripremama u Turskoj. Uslovi su bili odlični, a nadam se da ćemo ispraviti greške koje smo pokazali. Prvenstvo je dug maraton i biće jako teško", najavljuje trener Čelika Hasan Ezer, koji dodaje kako je utakmica s Olimpikom bila lijepa te da su prvo poluvrijeme odigrali u visokom tempu.

"Nakon prvog gola, dalo se primijetiti, malo je pao tempo. Ali, dali smo još jedan gol iz penala. Mogli smo dati i više golova, ali htio sam da dam priliku mlađim igračima. Da se svi pokažu. U igru nisu ulazili samo Zilić (Enio) i Hajdarević (Nermin), koji su, isto tako, kvalitetni i dobri igrači", kazao je.

On je dodao kako žele da ponovo probude želju u gradu za fudbalom, da moraju poboljšati komunikaciju s navijačima i medijima…

"U ovom gradu ima dosta potencijala. Želimo što prije da klub dovedemo na mjesto koje mu pripada. Prva utakmica je u gostima kod Širokog Brijega i trenutno samo o tome razmišljam. Oni 18. jula imaju revanš utakmicu u Kazahstanu i to je za nas dobra prilika. Želimo da počnemo dobro", kaže Ezer, koji dodaje da će o ostalim ciljevima govoriti nakon te utakmice.

Biće trenutaka, ističe Ezer, kada ih neće ići dobro, ali da im treba podrška navijača, koji vole fudbal i koji su podržali ekipu protiv Olimpika.

"Vidim da je igračima dosta značilo što su ih navijači podržali, ali želim da na prvoj domaćoj utakmici stadion bude pun", kaže Ezer, koji je pokazao kako ima namjeru koristiti puno igrača.

Čelik je ovog ljeta uspio produžiti ugovore s golmanom Bojanom Pavlovićem, veznjakom Fenanom Salčinovićem te napadačem Harisom Dilaverom.

Nova imena su: Tarik Isić (Radnik, Bijeljina), Marko Perišić i Nermin Hajdarević (Zrinjski, Mostar), Ermin Huseinbašić (Zvijezda 09,Bijeljina), Petar Raguž (GOŠK, Gabela), Almir Aganspahić (Krupa), Adis Nurković, Aidin Mahmutović i Slavko Brekalo (Tuzla sity), Enio Zilić (Željezničar, Sarajevo), Ševkija Resić (Sarajevo, posudba), Carlos Fabin Len Filipeto (Paragvaj, pozajmica).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC