• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbojkašice Srbije posjetile kamp na Palama (FOTO)

Autor mondo.ba

Poznata lica u Kampu Odbojkaškog saveza Republike Srpske.

Odbojkaške reprzentativke Srbije posjetile su Kamp Odbojkaškog saveza Republike Srpske, koji se održava u Palama u okviru "Ljetnje škole sporta" Ministarstva porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske.

Kamp su posjetile Tijana Bošković i Brankica Mihajlović, koje su svojevremeno i same bile učesnice ovog kampa, zatim Maja Ognjenović, kao i članovi stručnog štaba ženske odbojkaške reprzentacije Srbije.

"Drago nam je što smo tu, kako bismo se družile sa ovom djecom, jer vidimo koliko im to znači. Ovaj kamp veoma je bitan za razvoj djece i njihovo druženje", naglasila je Mihajlovićeva.

"Drago mi je što svoje iskustvo mogu da podijelim sa ovim mladim odbojkašima i odbojkašicama. I sama sam bila redovna učesnica Kampa, tako da je izuzetno lijepo vratiti se ovdje. Ovo je nešto zaista posebno za sve učesnike, što će dugo pamtiti i preporučila bi im da se druže, uživaju i nauče što više", istakla je Boškovićeva, koja je bila polaznik kampa OS RS.

I Ognjenovićeva je presrećna što je imala priliku da se druži sa mladim ljubiteljima odbojke.

"Moram da priznam da smo mi, kao reprezentativke Srbije, privilegovane što imamo priliku da posjetimo ove mlade momke i djevojke i na neki načim budemo im podstrek za ono što ih očekuje u budućnosti. Raduje me činjenica da ih ima ovoliko i što su djeca na ovim područjima zainteresovana za odbojku. To je naš minimalan doprinos, koji njima mnogo znači."

DONACIJA

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu Vojvodine donirao je Odbojkaškom savezu Republike Srpske 100 lopti Mikasa MVA 200, a Upravni odbor OSRS odlučio je da se te lopte uruče klubovima iz Odbojkakog saveza koji se takmiče u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Kamp je ove godine okupio 106 učesnika, trajaće do 21. jula, a ponudiće izuzetno kvalitetan sadržaj, vrhunske promotere i predavače.

Na čelu stručnog rukovodstva kampa je Ljubomir Galogaža, iskusni trener koji je posebno posvećen radu sa mladima.

Promoter kampa je Milorad Kijac, čovjek bogatog stručnog iskustva, trener koji je svojim radom obilježio istoriju odbojke na našim prostorima.

U toku kampa mladi odbojkaši i odbojkašice tako su dobili priliku da se druže sa odbojkaškim reprezentativkama Srbije, aktuelnim evropskim i svjetskim šampionkama i olimpijskim vicešampionkama.

"Učesnici kampa ove godine imaju priliku za izuzetan doživljaj u vezi sa prisustvom živih legendi odbojkaškog sporta i da se dio vremena druže sa reprezentativkama Srbije. To je rijetka prilika za učesnike kampa i ostvarena je zahvaljujući pripremama senirskim reprezentacijama Srbije u Palama", rekao je predsjednik OSRS Milutin Popović.

Predjednik Odbojkaškog saveza Srbije naglasio je da je kamp proizvod zajedničkog truda ljudi sa obje strane Drine.

"Prije svega da kažem želim da kažem da je ovo produkt zajedničkog rada svih nas, i Srbije i Republike Srpske i Vojvodine gde je Vladimir Batez pokrajnski sekretar za sport. Sve snage iz Srbije smo okrenuli ka organizaciji ovog kampa. Veoma je važno da ova djeca igraju odbojku, da napreduju, i da se neki od njih afirmišu u reprezentaciju koju oni izaberu, a svi znamo koja je to reprezentacija", rekao je Gajić.

OPREMA

U toku svečanog otvaranja, opremu su uručili pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vojvodine Vladimir Batez i predsjednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske Milutin Popović prvoj grupi klubova i to: ŽOK Bimal-Jedinstvo, Brčko, OK Mladost, Brčko, OK HE na Drini, Višegrad, MOK i ŽOK Maglić, Foča, OK Radnik, Bijeljina i OK Modriča.

Pomoćnik ministra porodice omladine i sporta Republike Srpske Dragan Jaćimović istakao je veliki značaj ovog kampa.

"Velko hvala gospodinu Batezu i gospodinu Gajiću što su došli da podrže sve ove male odbojkaše. Nadamo se da ćemo učesnike kampa kroz nekoliko godina gledati na evropskim terenima i nadamo se da ćemo uskoro dobiti neku novu Tijanu ili Brankicu. Odbojkaški savez Republike Srpske je jedan od najbolje organizovanih saveza i mi ćemo se truditi da budemo tu kada god oni to budu tražili od nas", poručio je Jaćimović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC