PROMENA na spisku "orlova": Kuzmića menja Jovanović

Autor:

Zbog dobro poznate situacije oko nesreće koju je doživeo Ognjen Kuzmić, u reprezentaciju Srbije pozvan Nikola Jovanović.

PROMENA na spisku "orlova": Kuzmića menja Jovanović Foto: MN Press

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević morao je da reaguje i da napravi prinudnu izmenu na spisku igrača za Svetsko prvenstvo u Kini.

Nažalost, zbog saobraćajne nesreće u kojoj je teško povređen Ognjen Kuzmić, Đorđević je morao da nađe zamenu za visokog centra Crvene zvezde.

Na spisak reprezentativaca uvršteno je ime Nikole Jovanovića, košarkaš crveno-belih, koji je prošle sezone igrao na pozajmici u Trentu.

"Orlovi" pripreme za Mundobasket počinju u četvrtak, kada će se u 13 časova okupiti u "Kraun Plazi". Na spisku se nalazi 18 igrača, ali neće svi biti uključeni u rad od prvog dana.

NBA liga dozvoljava svojim igračima da provedu samo 28 dana na kolektivnim treninzima. Zbog ovog pravila, Đorđević u prve dve nedelje rada neće moći da računa na Nikolu Jokića, Bogdana Bogdanovića, Nemanju Bjelicu, Bobana Marjanovića, a izvesno i na Marka Gudurića, koji je pred potpisom za Memfis Grizlise.

Bazične pripreme planirane su od 21. jula do 4. avgusta na Kopaoniku.

Ostale vijesti