• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lejkersi ili Klipersi, Dvajtu je svejedno!

Autor mondo.rs

"Ne znam šta će se dogoditi, ali znam da volim El-Ej", rekao je veteran, koji se nije prijatno rastao sa navijačima Lejkersa.

Dvajt Hauard (33) proveo je u Los Anđelesu jednu sezonu, prilično neuspešnu, završenu ne baš prijatnim rastankom ni sa Kobijem Brajantom, ni sa publikom u "Stejpls centru", baš kao što nisu prijatni bili ni njegovi prvi susreti sa Lejkersima posle trejda u Hjuston Roketse.

Šest godina kasnije, nakon što je nastupao i za Atlanta Hokse, Šarlot Hornetse i Vašington Vizardse, "Supermen" se prilično otvoreno i direktno ponudio generalnom menadžeru Lejkersa, Robu Pelinki, koji i dalje sklapa sastav Lebronu Džejmsu i Entoniju Dejvisu za sezonu 2019/20.

Ukoliko Pelinka ostane nezainteresovan za usluge jednog od preostalih slobodnih agenata na tržištu, Hauard neće imati ništa protiv da zaigra sa Kliperse zajedno sa Kavajom Lenardom, Polom Džordžom i ostalima.

Ukratko - čeka poziv sa obale Pacifika.

"Ne znam šta će se dogoditi, ali znam da volim El-Ej. 'Stejpls centar' će da 'puca' sledeće sezone. Kada sam igrao tamo 'pucalo' je svako veče. Atmosfera je bila luda, ne samo kada igraju Lejkersi, već i Klipersi", prisećao se prvi pik sa drafta 2004. prve i poslednje sezone u Los Anđelesu.

U žuto-ljubičastom dresu beležio je prosečno 17,1 poen i 12,4 skoka, što je bilo slabije nego u njegovoj najboljoj sezoni u Medžiku (20,7 poena, 14,2 skoka), ali osetno bolje od proseka iz prethodne sezone u Vizardsima (12,8 poena, 9,2 skokova). Hauard je nastupio samo devet puta za Vašington.

Posle osam godina u Orlando Medžiku, koji je 2009. poveo do velikog finala i izgubio upravo od Lejkersa, Hauard se 2012. zajedno sa dvostrukim MVP igračem, Stivom Nešom iz Finiks Sansa, pridružio Brajantu u Los Anđelesu, ali... Stvari su brzo krenule po zlu.

Ovaj "super tim" generalnog menadžera Miča Kupčaka koštao je trenera Majka Brauna posla veoma brzo, a malo se promenilo kada je na klupu seo Majk D'Antoni. San Antonio Sparsi "pometlali" su Lejkerse u prvoj rundi, nakon što je Brajant u 80. utakmici ligaškog dela pokidao Ahilovu tetivu, ali slobodnim bacanjima doneo ekipi pobedu koja je garantovala plasman u plej-of.

Hauard je trejdovan u Roketse, kasnije je čak bio na granici tuče sa Brajantom, ali izgleda da je zaboravio kakav je tretman imao kod publike u "Stejplsu" u prethodnih šest sezona.

"Klipersi su uvek smatrani kao 'mlađi brat' Lejkersa, ali njihov rad se isplaćuje. Odlučili su da ustanu i suprotstave se, da budu drugačiji i zbog toga su se odrekli temelja svoje organizacije, Krisa Pola, Blejka Grifina i Deandrea Džordana. Sve što je Dok Rivers potom uradio je bilo veličanstveno", govorio je Hauard u intervjuu za "The Los Angeles Times".

Američki mediji nekadašnjeg Ol-star igrača i najboljeg defanzivca lige dovode u vezu pre sa Klipersima nego Lejkersima, a navodno su za njega zainteresovani i svrgnuti šampioni, Golden Stejt Voriorsi.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC