• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka Jović za "Player's tribune": Hola, Madrid!

Autor mondo.ba

Novi igrač Real Madrida u članku za "The Player's Tribune" pričao o mnogim tema, posebno akcentujući svoj "prirodni talenat".

Prvih fudbalskih koraka, do Real Madrida, kompletnog razvojnog puta, prisjetio se Luka Jović, koji je u članku za "The Player's Tribune" pisao o svom odrastanju, savjetima koje je dobijao kroz karijeru, do ostvarenja snova i potpisa ugovora sa "kraljevskim klubom".

Navijači Real Madrida, ali svi oni koji pomno prate karijeru 21-godišnjeg srpskog napadača Luke Jovića, u članku koji slijedi pročitaće mnogo zanimljivih podataka, koji će dati kompletniju sliku o momku koji je bijeljinskog sela Batar stigao do zvjezdanih visina.

"Ponekad pomislim da sam rođen s tim", počinje Luka svoju priču.

"Svako u životu posjeduje određeni talenat. Mislim da je moj postizanje pogodaka!"

Već iz ove rečenice jasno je da mladi fudbaler plijeni samopouzdanjem. Sa sigurnošću se može reći da zna da su ove uvodne riječi mogle biti jedine koje će pojedini navijači pročitati, ili bar zapamtiti. To su naslovi, riječi koje naglašavaju očekivanja, ono što treba da Luka da nezasitoj gomili.

Naravno, svaki razuman čitalac nastaviće da čita, sa željom da shvati odakle je stiglo sve to pouzdanje, a još više dubine leži u njegovom monologu.

"Ne znam kako sam postao napadač, ali otkad pamtim za sebe, bio sam opsjednut postizanjem golova. Kada sam bio dijete, imao sam dvije VHS kasete svih golova sa svih svjetskih prvenstava do 2006. godine, mislim. Sjećam se da sam bio očaran Rožeom Milom iz Kameruna na Mundijalu 1990. godine, i naravno Ronaldom - pravim Ronaldom.“

"Bio sam opsjednut njegovom 'biciklicom' protiv golmana. Sjećam se da je bio tako brz, kao magični trik, i vježbao sam taj potez kod kuće. Ronaldo je igrao sa takvom lakoćom, kao da je bio na 30 odsto, i smatrao sam to nevjerovatnim. Njegov stil i samopouzdanje ostavili su trag na mene.“

Nakon što se prisjetio prvih koraka kao mladi fudbaler i velike žrtve kojom se njegova porodica suočila kako bi mu omoguća da se bavi fudbalom, pojasnio je kako je stigao do Crvene zvezde sa osam godina, a zatim se prisjetio i gola u "vječitom derbiju".

"Ljudi koji nisu iz Srbije, možda to neće shvatiti. Crvena zvezda je drugačija na način koji se ne može opisati."

Izvor: MN PRESS

Odrastanje u takvom okruženju, kaže, pružilo mu je potrebno samopouzdanje, nakon čega se nije plašio ničega.

Luka Jović potpisao za Real Madrid (VIDEO, FOTO)

Od skrivenih suza iz Lisabona, tokom pozajmice u Benfici, do meteorskog uspona u Bundesligi sa klubom koji će uvijek zauzimati posebno mjesto, Jović je, čini se, uzeo sve u svoje ruke. Naredni njegov korak bio je dolazak na "Santjago Bernabeu", gdje će, nada se, a ne očekuje, pokazati talenat sa kojim je rođen.

Kompletan članak na sajtu "Players Tribune" pročitajte OVDJE.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC