• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA 2: Pozivnica za Zrinjski, hoće li prihvatiti?

Autori mondo.ba Autori Fena

Mostarski klub dobio pozivnicu za Drugu ABA ligu, ali neizvjesno hoće li je prihvatiti.

Rukovodstvo Druge ABA lige uputilo je pozivnicu mostarskom Zrinjskom za učestvovanje u novoj sezoni regionalne lige, no u ovom trenutku još se ne zna hoće li uprava kluba istu i prihvatiti.

U drugom razredu regionalne lige u novoj sezoni nastupiće Borac Čačak, Dinamik, Helios, Lovćen, MZT, Novi Pazar, Rogaška, Široki, Spars, Split i Sutjeska.

Nakon što je došlo do fuzije Cedevite i Olimpije, ostalo je upražnjeno mjesto koje je trebala zauzeti Olimpija, a pozivnicu je dobio Zrinjski, koji je u domaćem prvenstvu poražen u polufinalu od Sparsa.

"ABA liga prepoznala je dobar rad u HKK Zrinjski te nam je tokom ponedjeljka stigla i pozivnica za nastup u novoj sezoni. Čekamo odluku Upravnog odbora o eventualnom igranju lige, ali mišljenja smo da Grad Mostar, koji je kandidat za Evropsku prestolnicu kulture, mora imati jedan brend kao Zrinjski koji će ga predstavljati na regionalnoj košarkaškoj sceni, ali isto tako bez podrške Grada i Županije nećemo biti u mogućnosti snositi troškove ovoga regionalnog takmičenja", saopštio je Zrinjski.

Direktor Kancelarije za odnose s medijima u HKK Zrinjski Darko Smiljanić kazao je kako se odnos prema košarkaškom klubu nakon osvajanja istorijskog naslova prvaka BiH 2018. godine nije ni malo poboljšao, istakavši kako prije svega od podrške Grada i Županije zavisi hoće li Zrinjski i treću godinu zaredom igrati u Drugoj ABA ligi.

Dodao je kako će se rasplet ove priče znati do kraja sedmice.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC