3 znaka da ste spremni za novu ljubav i vezu

Autor:

Ljubav je iza ćoška, da li ste spremni?

3 znaka da ste spremni za novu ljubav i vezu Foto: Guliver/Getty images, kzenon

Dođe trenutak u životu kada shvatite da vam je dosta "vezica", pa se zapitate da li će ljubav uskoro ušetati u vaš život. Onda neizbežno sledi i pitanje: "Da li sam speman/na za vezu?".

Neki znakovi pokazuju da ste spremni da nađete ljubav, da se obavežete i budete u zdravoj vezi.

Vaša "hemija" je spremna

Da biste se zaljubili, potrebno je malo "hemije", ali je potrebno i da vaša, lična "hemija" bude spremna. To znači da nemate osećanja prema nekom bivšem ili bivšoj, ni u ljubavnom, ni u seksualnom smislu.

Kada ste spremni za ljubav, ni na koji način niste vezani za neku prošlu vezu. I hemija u vašem mozgu će se bukvalno promeniti – umesto da budete oksitocinom vezani za bivšeg ili bivšu, bićete spremni za novu dozu dopamina, tj. ljubav.

Razumete kompatibilnost

Jedna od sjajnih stvari kada ste spremni za ljubav je to što konačno razumete šta je to što tražite. Takođe, mnogo bolje razumete šta stvarno znači kompatibilnost i koliko je to važno za vezu, da prosto nađete nekoga ko se savršeno "uklapa" u vaš život, i vi u njegov/njen.

Znate da ćete u zdravoj vezi dobiti ono što želite, ali i malo nečega što ne želite, tj. da nije sve savršeno. I sasvim ste OK sa tim, realistični ste i spremni za novu ljubav.

Spremni ste da se obavežete

To što ste spremni za novu vezu i ljubav znači da ste spremni da se najpre obavežete sebi. To znači da ste postavili standard koji podrazumeva da ćete biti samo sa osobom koja može da se obaveže vama, ali ste i spremni da odete iz loših odnosa jer želite da istražujete one dobre.

Kada ste spremni na novu ljubav i vezu, znate šta želite i šta ne želite, ali ste i voljni da pravite kompromise sa nekim ko takođe zna šta želi i ne želi.

Možda vas ljubav čeka iza ćoška?

Tagovi:

Ostale vijesti