• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nagrada za osvojen Kup BiH - 50 feninga?!

Autori mondo.ba Autori Dragan Šutvić

ŽOK Bimal Jedinstvo objavio fotografiju izvoda iz banke na kojem je ispisan iznos od 10 KM uplaćen od strane UOK BL Volley. Direktor Banjalučana: ''Objava sarkastična, radi se o niskom udarcu!''

 Nagrada za osvojen Kup BiH - 50 feninga?! Izvor: MONDO

Ženski odbojkaški klub Bimal Jedinstvo iz Brčkog je u martu ove godine, na finalnom turniru održanom u banjalučkoj dvorani ''Borik'', osvojio peti uzastopni, a ukupno jedanaesti trofej u Kupu Bosne i Hercegovine.

Brčanke su u polufinalu savladale tuzlansku Slobodu rezultatom 3:0, a u borbi za zlatnu medalju su istim rezultatom bile bolje od Kule Gradačac, koja je u drugom polufinalnom okršaju poslije velike borbe i preokreta savladala domaći BL Volley (3:2).

Banjalučki klub, koji će u narednoj sezoni učestvovati u Kupu CEV i Srednjevropskom kupu, dobio je domaćinstvo ove smotre odlukom Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine poslije sprovedenog konkursa, te na taj način na sebe preuzeo isplatu premije klubu-osvajaču takmičenja, kako je navedeno u aktima Saveza. Premijerligaš iz grada na Vrbasu je to danas učinio, a na račun sportskog kolektiva iz Brčkog uplaćeno je – 10 konvertibilnih maraka!

Naime, Ženski odbojkaški klub Bimal Jedinstvo objavio je danas svojoj Fejsbuk stranici fotografiju izvoda iz banke, na kojem se vidi da je klub postao ''bogatiji'' za ovaj iznos. Fotografija je propraćena i objavom u kojoj stoji:

"Domaćin i organizator finala Kupa BiH, "BL Volley" iz Banjaluke, pobjedniku Kupa je nakon četiri mjeseca uplatio novčanu nagradu (10 KM). Da nije smiješno, bilo bi žalosno. Svaka igračica i trener našeg kluba će dobiti po 50 feninga od nagrade. I to je odbojka!!!!"

O čemu se tačno radi, provjerili smo sa direktorom UOK BL Volley Duškom Ovukom, koji je za portal MONDO prvo kratko rekao:

"Objava o kojoj govorite je sarkastična, neozbiljna i ne bi trebalo ni da je komentarišem. Radi se o jako niskim udarcima", rekao je Ovuka, a potom konkretno objasnio situaciju:

"Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine je raspisao konkurs za organizaciju finalnog turnira, gdje je kao jedna od stavki navedena premija koju domaćin plaća osvajaču takmičenja. Mi nismo željeli da tu prikupljamo bodove kako bismo dobili domaćinstvo jer smo bili bolji u drugim elementima koji bi nam donijeli prednost u odnosu na Jedinstvo, tako da smo kao novčanu nagradu simbolično upisali 10 KM. Mogli smo da stavimo i nulu, 1 marku, milion…", saopštio je direktor banjalučkog kluba.

Ovuka se ne slaže sa odlukom da klubovi treba da plaćaju ovu premiju, koliko god ona iznosila, već sponzori i sam Savez.

"Klubovima je, pored svih obaveza, "natovarena" još i ta. Ja sam sportski radnik preko pedeset godina i ne vidim smisao u tome da mi sami sebi eventualno damo nagradu što smo osvojili Kup ili da nekome platimo što nas je pobijedio. U najmanju ruku, to je smiješno".

Operativac banjalučkog kluba navodi da je UOK BL Volley od svog osnivanja, pa sve do danas, dobijao samo pohvale za svoj rad, uključujući i sporni finalni turnir Kupa BiH.

"Klub je nastavio tradiciju Gimnazijalca, a ove godine se navršava jedna decenija postojanja našeg kolektiva. Tokom proteklih deset godina stalno smo hvaljeni iz odbojkaških krugova, a dobili smo čestitke i od samog Bimal Jedinstva za organizaciju finalnog turnira Kupa BiH. Bila je to i najbolja organizacija jednog odbojkaškog takmičenja u BiH i to nam je priznalo čak i Jedinstvo. Taj klub je pobijedio na konkursu za turnir Kupa Republike Srpske i ja sam im tad čestitao, kako rad u sportu i nalaže. Radi se o veoma organizovanom klubu, koji ne treba da se bavi ovakvim stvarima i mislim da ima mnogo vrijednijih tema za popularizaciju odbojke. Ne znam čemu ovakvi komentari kluba, ali valjda to ide sa vremenom u kojem živimo. Možda nekome smeta naš dogovor sa Sport klubom da se sve naše utakmice, i u Kupu CEV i Srednjevropskom kupu, prenose u udarnim terminima, ko zna...", naveo je Ovuka.

Ljubomir Travica gost kluba

U izjavi za MONDO Ovuka je istakao i da će u narednim danima gost ovog kluba biti proslavljeni trener Ljubomir Travica, koji je, između ostalog, sa reprezentacijom tadašnje Srbije i Crne Gore 2005. godine osvojio bronzanu medalju na Evropskom šampionatu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC